EPS: Ima dovoljno struje

Bez autora
Aug 16 2014

Elektroprivreda Srbije obezbedila je za avgust dovoljne količine električne energije iz domaće proizvodnje i iz šestomesečnih i mesečnih ugovora za nabavku nedostajućih količina, te se ne radi havarijski uvoz energije. Kako se navodi u saopštenju EPS-a, ni jedan kilovat-sat nije obezbeđen mimo transparentnih ugovora i nije potrebno da se nabavljaju interventne količine električne energije.Svi ugovori za nabavku električne energije u EPS-u su transparentni i nabavke su urađene kako bi javno preduzeće, čiji je vlasnik Vlada Srbije, odnosno država, imalo što manje troškove za nabavku nedostajuće električne energije. EPS, naime, demantuje pisanje pojedinih medija da baca 700.000 evra dnevno zbog havarijskog uvoza električne energije i da obavlja naponsku redukciju...

Elektroprivreda Srbije obezbedila je za avgust dovoljne količine električne energije iz domaće proizvodnje i iz šestomesečnih i mesečnih ugovora za nabavku nedostajućih količina, te se ne radi havarijski uvoz energije.

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, ni jedan kilovat-sat nije obezbeđen mimo transparentnih ugovora i nije potrebno da se nabavljaju interventne količine električne energije.

Svi ugovori za nabavku električne energije u EPS-u su transparentni i nabavke su urađene kako bi javno preduzeće, čiji je vlasnik Vlada Srbije, odnosno država, imalo što manje troškove za nabavku nedostajuće električne energije, prenosi Tanjug.

EPS, naime, demantuje pisanje pojedinih medija da baca 700.000 evra dnevno zbog havarijskog uvoza električne energije i da obavlja naponsku redukciju.

Ovakvi navodi, kako kažu u EPS-u, ukazuju da ima nezadovoljnih tajkuna i trgovaca na tržištu električne energije koji su se nadali da će mnogo više zaraditi na uvozu električne energije, ali ne uspevaju zbog toga što EPS planiranom i jasnom strategijom obezbeđuje dovoljne količine energije po najpovoljnijim cenama.

"Ukazujemo i da bez obzira na teške posledice poplava na sistem, EPS obezbeđuje stabilno snabdevanje električnom energijom kupaca, građana i privrede Srbije", precizira se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik