Sarajevo neće ostati bez gasa

Bez autora
Aug 17 2014

Iako je BH-Gas najavio da će danas obustaviti isporuku gasa preduzeću Sarajevogas, zbog duga od skoro 47 miliona KM, iz BH-Gasa danas je Agenciji FENA potvrđeno da su i ovaj put uložili dodatne napore da Vladi Kantona Sarajevo daju još malo vremena da riješi ovu situaciju. Iz BH-Gasa navode da je, nakon što su poslali obaviještenje o najavljenoj obustavi isporuke gasa, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović insistirao da prolongiraju tu odluku do sjednice Skupštine Kantona Sarajevo 27. avgusta, na kojoj će biti data i konačna podrška za kreditno zaduženje, te tako i osigurana sredstva za BH-Gas. Iz te kompanje ističu da, iako se sve vrijeme odluka o isključenju dotoka gasa Sarajevogasu nameće kao nužna mjera kad se radi o zaštiti njihovih potraživanja, svjesni su da ona ipak ima dalekosežne posljedice na funkcioniranje privrede i života u Kantonu Sarajevo...

Iako je BH-Gas najavio da će danas obustaviti isporuku gasa preduzeću Sarajevogas, zbog duga od skoro 47 miliona KM, iz BH-Gasa danas je Agenciji FENA potvrđeno da su i ovaj put uložili dodatne napore da Vladi Kantona Sarajevo daju još malo vremena da riješi ovu situaciju.

Iz BH-Gasa navode da je, nakon što su poslali obaviještenje o najavljenoj obustavi isporuke gasa, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović insistirao da prolongiraju tu odluku do sjednice Skupštine Kantona Sarajevo 27. avgusta, na kojoj će biti data i konačna podrška za kreditno zaduženje, te tako i osigurana sredstva za BH-Gas. 

Iz te kompanje ističu da, iako se sve vrijeme odluka o isključenju dotoka gasa Sarajevogasu nameće kao nužna mjera kad se radi o zaštiti njihovih potraživanja, svjesni su da ona ipak ima dalekosežne posljedice na funkcioniranje privrede i života u Kantonu Sarajevo. 

Iz BH-Gasa tvrde da tu mjeru navode kao alarm za ozbiljnost situacije, te da se trude da je izbjegnu do kada je to moguće. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik