Uskoro plaćanje virtuelnom valutom

Bez autora
Aug 19 2014

Popularni servis za online prodaju stvari i aukcije eBay uskoro bi mogao da dozvoli plaćanje u bitcoin virtuelnoj valuti, piše Wall Street Journal. Reč je o planu integracije plaćanja bitcoinima u platformu za mobilno plaćanje Braintree koja je u vlasništvu PayPala, dela eBay-a.Predstavnici eBay-a i PayPal-a trenutno pregovaraju s raznim servisima za razmenu bitcoina, među kojima je i Coinbase. Ukoliko se postigne dogovor, korisnici u SAD-u će, na primer, moći da plate sobu putem servisa za iznajmljivanje smeštaja AirBnB ili prevoz jeftinom i popularnom taxi službom Uber jer su to upravo neki od servisa koji koriste Braintree platformu pri procesu mobilnog plaćanja...

Popularni servis za online prodaju stvari i aukcije eBay uskoro bi mogao da dozvoli plaćanje u bitcoin virtuelnoj valuti, piše Wall Street Journal.

Reč je o planu integracije plaćanja bitcoinima u platformu za mobilno plaćanje Braintree koja je u vlasništvu PayPala, dela eBay-a. 

Predstavnici eBay-a i PayPal-a trenutno pregovaraju s raznim servisima za razmenu bitcoina, među kojima je i Coinbase.

Ukoliko se postigne dogovor, korisnici u SAD-u će, na primer, moći da plate sobu putem servisa za iznajmljivanje smeštaja AirBnB ili prevoz jeftinom i popularnom taxi službom Uber jer su to upravo neki od servisa koji koriste Braintree platformu pri procesu mobilnog plaćanja.

Inače, kroz navedenu platformu godišnje prođe 12 milijardi američkih dolara. EBay je kupio Braintree u decembru prošle godine za 800 miliona USD kako bi PayPal bio konkurentniji na tržištu mobilnog plaćanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik