Započeo proces nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju

Bez autora
Aug 19 2014

Fondacija Mozaik u okviru projekta „SIGN za održivost“ koji finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju, organizuje kampanju DOBRO za filantropiju. Cilj kampanje je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim zalaganjem i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, utječući tako na poboljšanje kvaliteta života bh. društva.Nagrada DOBRO za filantropiju predstavlja nastavak nagrade DOBRO za društvenu odgovornost u Bosni i Hercegovini, koju je Fondacija Mozaik u saradnji sa Agencijom MaŠta organizovala prethodnih godina, a koja se osim filantropije fokusirala i na druge aspekte društveno odgovornog poslovanja...

Fondacija Mozaik u okviru projekta „SIGN za održivost“ koji finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju, organizuje kampanju DOBRO za filantropiju. Cilj  kampanje je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim zalaganjem i finansijskom  podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, utječući tako na poboljšanje kvaliteta života bh. društva. 

Nagrada DOBRO za filantropiju predstavlja nastavak nagrade DOBRO za društvenu odgovornost u Bosni i Hercegovini, koju je Fondacija Mozaik u saradnji sa Agencijom MaŠta organizovala prethodnih godina, a koja se osim filantropije fokusirala i na druge aspekte društveno odgovornog poslovanja. 

Ovogodišnja nagrada želi da promoviše dobrotu sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja, ali i primjere dobre prakse koji kao posljedicu imaju razvoj filantropije u našoj zemlji. Građani i građanke naše zemlje od danas imaju priliku da nominuju odgovorne pojedince/ke i privredne subjekte kojima žele reći hvala za sve DOBRO sto su učinili za pojedince ili zajednicu. Na ovaj način solidarni građani/ke i odgovorni privredni subjekti dobivaju priznanje koje zaslužuju, te kao istaknuti članovi/ce naših zajednica svojim primjerom pokazuju da je DOBRO biti dobar.  

Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno DOBRO u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga u 2014. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujući da će građani i građanke naše zemlje najbolje prepoznati dobre primjere u svojim zajednicama, pozivamo ih da izvrše nominaciju preuzimajući formular na web stranici www.dobro.mozaik.ba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik