Otkriveno veliko nalazište nafte u vodama Australije

Bez autora
Aug 19 2014

Američka energetska kompanija "Apač" (Apache) otkrila je veliko nalazište nafte uz sjeverozapadnu obalu Australije, koje bi, kako je saopštila, moglo biti najveće naftno otkriće u tom regionu u posljednjih nekoliko decenija. Pronalazak nafte u bloku "Feniks jug 1" je prvo otkriće za kompaniju "Apač" u basenu Kaning, koji se nalazi na 180 kilometara sjeverno od grada Port Hedlanda na australijskom zapadu, prenijela je agencija Frans pres.Iako su procjene kapaciteta ovog nalazišta i dalje u ranoj fazi, pronalazak nafte u bloku Feniks jug 1 je uzbudljiv rezultat, izjavio je Tomas Vojtovič, potpredsjednik "Apača"...

Američka energetska kompanija "Apač" (Apache) otkrila je veliko nalazište nafte uz sjeverozapadnu obalu Australije, koje bi, kako je saopštila, moglo biti najveće naftno otkriće u tom regionu u posljednjih nekoliko decenija.

Pronalazak nafte u bloku "Feniks jug 1" je prvo otkriće za kompaniju "Apač" u basenu Kaning, koji se nalazi na 180 kilometara sjeverno od grada Port Hedlanda na australijskom zapadu, prenijela je agencija Frans pres.

"Iako su procjene kapaciteta ovog nalazišta i dalje u ranoj fazi, pronalazak nafte u bloku Feniks jug 1 je uzbudljiv rezultat", izjavio je Tomas Vojtovič, potpredsjednik "Apača".

Australijska kompanija "Karnarvon petroleum", koja posjeduje 20-procentni udio u dozvoli za istraživanje, saopštila je da ovo otkriće predstavlja jedno od najvažnijih naftnih otkrića u Australiji u posljednje vrijeme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik