Pljevlja lider u nezaposlenosti

Bez autora
Aug 19 2014

Potencijali Pljevalja nijesu u srazmjeri sa razvijenošću grada, a stopa nezaposlenosti u najsjevernijoj crnogorskoj opštini za 50 odsto je iznad državnog prosjeka, pokazuju podaci koje prenose Dnevne novine. Prema nedjeljnim podacima Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u našoj državi posao traži 31.116 osoba, što odgovara stopi nezaposlenosti od 13,41 odsto. Međutim, stanje u Pljevljima, koja svojim potencijalima u energiji, šumama, uglju i drugim rudama s pravom pretenduju da budu industrijski centar Crne Gore, daleko je lošije od državnog prosjeka. Iako su od početka godine napravljeni značajniji pomaci u zapošljavanju, to nije mnogo ublažilo sumornu sliku pljevaljske ekonomske svakodnevice koja se posljednjeg dana prošle godine ogledala u brojci od 2.520 nezaposlenih, što je u tom momentu odgovaralo stopi nezaposlenosti od skoro 22 odsto.

Potencijali Pljevalja nijesu u srazmjeri sa razvijenošću grada, a stopa nezaposlenosti u najsjevernijoj crnogorskoj opštini za 50 odsto je iznad državnog prosjeka, pokazuju podaci koje prenose Dnevne novine.

Prema nedjeljnim podacima Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u našoj državi posao traži 31.116 osoba, što odgovara stopi nezaposlenosti od 13,41 odsto.

Međutim, stanje u Pljevljima, koja svojim potencijalima u energiji, šumama, uglju i drugim rudama s pravom pretenduju da budu industrijski centar Crne Gore, daleko je lošije od državnog prosjeka.

Iako su od početka godine napravljeni značajniji pomaci u zapošljavanju, to nije mnogo ublažilo sumornu sliku pljevaljske ekonomske svakodnevice koja se posljednjeg dana prošle godine ogledala u brojci od 2.520 nezaposlenih, što je u tom momentu odgovaralo stopi nezaposlenosti od skoro 22 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik