Vlada spremna da rješava probleme u »Famosu«

Bez autora
Aug 20 2014

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su resorno ministarstvo i Vlada Srpske na usluzi u vezi sa rješavanjem problema Fabrike "Famos" u Istočnom Sarajevu. Njihov menadžment pregovara sa bankama da podigne kredit i da završe poslove za koje imaju ugovorene aranžmane da bi ih naplatili. Ušli smo zajedno u priču kako da se pomogne u traženju partnera i otvaranju tržišta, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu. Ona je naglasila da je Vlada Srpske računala na ove probleme koji će biti riješeni uz podršku dvije ili tri banke. Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada Srpske putem određenih intervencija i programa za zapošljavanje, odnosno akcionog plana za zapošljavanje, smanjila stopu nezaposlenosti za 2,7 odsto...

Vlada spremna da rješava probleme u »Famosu«Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su resorno ministarstvo i Vlada Srpske na usluzi u vezi sa rješavanjem problema Fabrike "Famos" u Istočnom Sarajevu.

"Njihov menadžment pregovara sa bankama da podigne kredit i da završe poslove za koje imaju ugovorene aranžmane da bi ih naplatili. Ušli smo zajedno u priču kako da se pomogne u traženju partnera i otvaranju tržišta", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu.

Ona je naglasila da je Vlada Srpske računala na ove probleme koji će biti riješeni uz podršku dvije ili tri banke.

Cvijanović: Smanjena stopa nezaposlenosti za 2,7 odsto
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada Srpske putem određenih intervencija i programa za zapošljavanje, odnosno akcionog plana za zapošljavanje, smanjila stopu nezaposlenosti za 2,7 odsto.

"Čitav niz godina nakon rata imate situaciju da je veći broj penzionera od broja zaposlenih i neka druga statistika nam ne ide na ruku, ali borimo se. Sada, nakon što su se desile poplave, bio je težak period mjesec i po dana, ali statistika se popravlja", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu.

Ona se nada da će do kraja godine Vlada Srpske uspjeti da stvari u tom smislu podigne na veći nivo, te da se postigne veći nivo zaposlenosti.

"To ostaje problem koji treba rješavati čitav niz godina i to traži sistemska rješenja. Mjesečno više od sedam miliona KM se izdvaja da bi se platile penzije penzionerima koji su stekli to pravo u Federaciji i njih je sada 23.000, što bi, da nije takva situacija, predstavljalo uštede u Zavodu za penziono-invalidsko osiguranje", naglasila je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik