Milion dinara od prodaje elektronskih dopuna na benzinskim stanicama

Bez autora
Aug 20 2014

U prvoj sedmici prodaje TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine na benzinskim stanicama Naftne industrije Srbije (NIS) ostvaren je ukupan prihod od 1,06 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U periodu od 12. do 18. avgusta na 10 NIS-ovih pumpi na autoputu gde je omogućena ova usluga prodato je 140 TAG uređaja, čija je pojedinačna cena 1.950 dinara (sa PDV-om) i uplaćeno je 786.946 dinara za elektronske dopune. TAG uređaji, koji omogućavaju naplatu putarine bez zaustavljanja na naplatnim rampama, u prodaji su još 2007. godine, ali se na benzinskim stanicama mogu kupiti od avgusta ove godine. To je omogućeno pošto su, na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, NIS i Javno preduzeće Putevi Srbije potpisali ugovor o prodaji i dopuni TAG uređaja...

Milion dinara od prodaje elektronskih dopuna na benzinskim stanicamaU prvoj sedmici prodaje TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine na benzinskim stanicama Naftne industrije Srbije (NIS) ostvaren je ukupan prihod od 1,06 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U periodu od 12. do 18. avgusta na 10 NIS-ovih pumpi na autoputu gde je omogućena ova usluga prodato je 140 TAG uređaja, čija je pojedinačna cena 1.950 dinara (sa PDV-om) i uplaćeno je 786.946 dinara za elektronske dopune.

TAG uređaji, koji omogućavaju naplatu putarine bez zaustavljanja na naplatnim rampama, u prodaji su još 2007. godine, ali se na benzinskim stanicama mogu kupiti od avgusta ove godine. To je omogućeno pošto su, na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, NIS i Javno preduzeće Putevi Srbije potpisali ugovor o prodaji i dopuni TAG uređaja.

Povećanje broja prodajnih mesta za ove uređaje pomoći će da se se izbegnu zastoji i gužve na autoputevima i naplatnim rampama, a u narednom periodu, Ministarstvo će inicirati i druge aktivnosti na unapređenju naplate putarine, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik