Prodaja banja posle rešenja imovinskih odnosa

Bez autora
Aug 22 2014

Udruženja banja Srbije ukazalo je danas da je pre prodaje rehabilitacionih centara i banja neophodno rešiti imovinsko pravne odnose države i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u tim zdravstvenim ustanovama. Prodaji banja i rehabilitacionih centara treba da prethodi i usvajanje strategije razvoja zdravstvenog turizma, kažu u Udruženju banja. Tek nakon toga, moguće je pokrenuti postupak privatizacije zdravstvenih ustanova, i to ne na osnovu generalnog modela, već posmatrajući svaku zdravstvenu ustanovu kao jedinstven privredni subjekat, ukazuje Udruženja banja u saopštenju. Agencija za privatizaciju je prošle nedelje objavila poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća, među kojima je 14 banja i specijalnih bolnica...

Udruženja banja Srbije ukazalo je danas da je pre prodaje rehabilitacionih centara i banja neophodno rešiti imovinsko pravne odnose države i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u tim zdravstvenim ustanovama.

Prodaji banja i rehabilitacionih centara treba da prethodi i usvajanje strategije razvoja zdravstvenog turizma, kažu u Udruženju banja, prenosi Beta.

"Tek nakon toga, moguće je pokrenuti postupak privatizacije zdravstvenih ustanova, i to ne na osnovu generalnog modela, već posmatrajući svaku zdravstvenu ustanovu kao jedinstven privredni subjekat", ukazuje Udruženja banja u saopštenju.

Agencija za privatizaciju je prošle nedelje objavila poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća, među kojima je 14 banja i specijalnih bolnica.

Predlog Udruženje banja je da svi prirodni reusursi koje koriste rehabilitacioni centri ostanu u državnom vlasnišvtu.

Opstanak banja je, po oceni tog udruženja, veoma važan za slabo razvijene delove Srbije gde se nalaze dve trećine banja koje imaju 4.000 zaposlenih.

Prema rečima vršioca dužnosti direktora Agencije za privatizaciju Marijane Radovanović, banje nisu do sada privatizovane zbog nerešenih imovinskih pitanja, a sada za njih postoji znatno interesovanje investitora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik