Stiže „Jutjub“ za decu?

Bez autora
Aug 22 2014

Kompanija „Gugl“ planira da uvede korisničke račune za decu kako bi svoje usluge mogla da ponudi osobama mlađim od trinaest godina, a jedna od zamisli je i uvođenje verzije „Jutjuba“ za decu. Volstrit žurnal piše da bi novi sistem omogućio deci pristup svim „Gugl“ servisima kroz račune koje bi postavljali i kontrolisali njihovi roditelji.Jedna od zamisli je uvođenje verzije Jutjuba za decu, piše list, pozivajući se na dobro informisani izvor. Strogi američki zakoni o onlajn zaštiti dece sprečavaju internet kompanijama poput „Fejsbuka“ i „Gugla“ da nude usluge deci mlađoj od 13 godina...

Kompanija „Gugl“ planira da uvede korisničke račune za decu kako bi svoje usluge mogla da ponudi osobama mlađim od trinaest godina, a jedna od zamisli je i uvođenje verzije „Jutjuba“ za decu.

Volstrit žurnal piše da bi novi sistem omogućio deci pristup svim „Gugl“ servisima kroz račune koje bi postavljali i kontrolisali njihovi roditelji.

Jedna od zamisli je uvođenje verzije Jutjuba za decu, piše list, pozivajući se na dobro informisani izvor.

Strogi američki zakoni o onlajn zaštiti dece sprečavaju internet kompanijama poput „Fejsbuka“ i „Gugla“ da nude usluge deci mlađoj od 13 godina.

Zakon zahteva roditeljsku dozvolu za svako prikupljanje ličnih podataka deteta i strogo ograničava način korišćenja i skladištenja tako prikupljenih informacija.

Međutim, veliki broj dece zaobilazi zakon otvaranjem računa u kojima navode lažnu starost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik