Nastavak pada broja kruzera na Jadranu

Bez autora
Aug 22 2014

Kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom je Jadranu u ovogodišnjem lipnju je bilo 10 posto manje nego u istom lanjskome mjesecu, što je pridonijelo i padu broja tih putovanja od 13 posto na razini prvih šest mjeseci. Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je, osim pada broja kružnih putovanja stranih brodova (kruzera), u Hrvatsku na tim brodovima došlo i manje putnika nego prošle godine. Samo u lipnju kruzera je bilo 107, što je njih 12 ili 10 posto manje nego u prošlogodišnjem lipnju, a na njima je bilo i 11 posto manje putnika ili njih 163,7 tisuća. Na razini prvih šest mjeseci, putnika je bilo 16 posto manje ili njih 372,7 tisuća, a u Hrvatsku su došli na ukupno 266 kruzera, što je 39 tih putovanja manje odnosno 13 posto manje nego prošle godine. Na takve ukupne polugodišnje pokazatelje kružnih putovanja stranih brodova u Hrvatskoj, osim slabog lipnja utjecali su još jako slab ožujak i nešto manje slab svibanj u kojima je tih putovanja bilo 57,1 posto odnosno 20,5 posto manje nego u istim mjesecima prošle godine...

Kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom je Jadranu u ovogodišnjem lipnju je bilo 10 posto manje nego u istom lanjskome mjesecu, što je pridonijelo i padu broja tih putovanja od 13 posto na razini prvih šest mjeseci.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je, osim pada broja kružnih putovanja stranih brodova (kruzera), u Hrvatsku na tim brodovima došlo i manje putnika nego prošle godine. Samo u lipnju kruzera je bilo 107, što je njih 12 ili 10 posto manje nego u prošlogodišnjem lipnju, a na njima je bilo i 11 posto manje putnika ili njih 163,7 tisuća.

Na razini prvih šest mjeseci, putnika je bilo 16 posto manje ili njih 372,7 tisuća, a u Hrvatsku su došli na ukupno 266 kruzera, što je 39 tih putovanja manje odnosno 13 posto manje nego prošle godine.

Na takve ukupne polugodišnje pokazatelje kružnih putovanja stranih brodova u Hrvatskoj, osim slabog lipnja utjecali su još jako slab ožujak i nešto manje slab svibanj u kojima je tih putovanja bilo 57,1 posto odnosno 20,5 posto manje nego u istim mjesecima prošle godine.

Prema zastavi brodova na kružnim putovanjima u Hrvatskoj nema bitnijih promjena u odnosu na prijašnje godine pa je tako i u prvih šest mjeseci ove godine najviše brodova bilo pod zastavama Malte (56), Bahama (50), Paname (37) i Italije (36).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik