Solarna energija biznis budućnosti

Bez autora
Aug 26 2014

Proizvodnja energije na bazi sunčevog zračenja u Švajcarskoj je od 2010. u velikoj ekspanziji, premašivši očekivanja kako Vlade, tako i ekoloških asocijacija. Proizvodnja električne struje eksploatacijom sunčeve energije u snažnom je porastu od 2010. kada je iznosila 93 gigavat-časova, da bi u 2014. dostigla 782 gigavat-časova, pokazuju podaci švajcarske ekološke organizacije Alijans-anvironman. Kako prenosi švajcarski list 20 minit, više razloga doprinelo je ovakvoj popularnosti solarnih panela, pre svega, smanjenje troškova proizvodnje za oko četvrtinu, za poslednjih desetak godina, ali i podrška stanovništva zbog toga što je reč o čistoj energiji čija eksploatacija ne ugrožava okruženje, a doprinosi rastu zaposlenosti. U odnosu na ostale obnovljive izvore, Švajcarci solarnoj energiji daju prednost.

Proizvodnja energije na bazi sunčevog zračenja u Švajcarskoj je od 2010. u velikoj ekspanziji, premašivši očekivanja kako Vlade, tako i ekoloških asocijacija.

Proizvodnja električne struje eksploatacijom sunčeve energije u snažnom je porastu od 2010. kada je iznosila 93 gigavat-časova, da bi u 2014. dostigla 782 gigavat-časova, pokazuju podaci švajcarske ekološke organizacije Alijans-anvironman.

Kako prenosi švajcarski list 20 minit, više razloga doprinelo je ovakvoj popularnosti solarnih panela, pre svega, smanjenje troškova proizvodnje za oko četvrtinu, za poslednjih desetak godina, ali i podrška stanovništva zbog toga što je reč o čistoj energiji čija eksploatacija ne ugrožava okruženje, a doprinosi rastu zaposlenosti. 

U odnosu na ostale obnovljive izvore, Švajcarci solarnoj energiji daju prednost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik