Dug za struju dostigao 20,7 milijardi dinara

Bez autora
Aug 27 2014

Za utrošenu električnu energiju domaćinstva i privreda, prema podacima koje smo dobili od EPS Snabdevanja, ukupno duguju 20,7 milijardi dinara. Od ovog iznosa dug domaćinstava iznosi 8,6 milijardi, dok je dugovanje privrede 12,1 milijardi dinara.Ove nedelje je krenula prinudna naplata duga onim domaćinstvima koja su se oglušila o opomene a „vuku“ dugove od početka rada EPS Snabdevanja, dakle, od 1. jula lane, zaključno sa prošlogodišnjim novembrom. U toj grupi dužnika je oko 100.000 domaćinstava...

Za utrošenu električnu energiju domaćinstva i privreda, prema podacima koje smo dobili od EPS Snabdevanja, ukupno duguju 20,7 milijardi dinara. Od ovog iznosa dug domaćinstava iznosi 8,6 milijardi, dok je dugovanje privrede 12,1 milijardi dinara.

Ove nedelje je krenula prinudna naplata duga onim domaćinstvima koja su se oglušila o opomene a „vuku“ dugove od početka rada EPS Snabdevanja, dakle, od 1. jula lane, zaključno sa prošlogodišnjim novembrom. U toj grupi dužnika je oko 100.000 domaćinstava.

- Niko od dužnika nije pošteđen - kažu u EPS Snabdevanju i dodaju da će predmeti sukcesivno biti predavani izvršiteljima. Počelo se sa dugovanjima domaćinstava pošto je rok zastarelosti za njih godinu dana, dok je za preduzeća rok zastarevanja tri godine.

Uz dug i zakonom određenu kamatu, dužnici će, podsećamo, platiti i troškove izvršenja. Oni su za dugove koji ne premašuju 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara, dok se za veća obračunavaju po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik