"Hoćemo uslove kao i firma iz UAE"

Bez autora
Aug 27 2014

Poljoprivrednici iz Kule i Bačke Palanke traže izmenu ugovora o zemljištu sa kompanijom iz UAE i nove pregovore, kako bi i oni učestvovali u tržišnoj utakmici. U današnjem razgovoru vršioca funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislava Bugarskog i poljoprivrednika iz opština Kula i Bačka Palanka zatražena je izmena ugovora sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta i otvaranje novih pregovora.Tražimo izmenu ugovora, odnosno ponovno otvaranje pregovora, kako bi se poljoprivrednicima u Vojvodini omogućilo da učestvuju u tržišnoj utakmici, izjavio je Bugarski posle sastanka...

Poljoprivrednici iz Kule i Bačke Palanke traže izmenu ugovora o zemljištu sa kompanijom iz UAE i nove pregovore, kako bi i oni učestvovali u tržišnoj utakmici.

U današnjem razgovoru vršioca funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislava Bugarskog i poljoprivrednika iz opština Kula i Bačka Palanka zatražena je izmena ugovora sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta i otvaranje novih pregovora.

"Tražimo izmenu ugovora, odnosno ponovno otvaranje pregovora, kako bi se poljoprivrednicima u Vojvodini omogućilo da učestvuju u tržišnoj utakmici", izjavio je Bugarski posle sastanka. 

Kako je navedeno na internet stranici Pokrajinske vlade, Bugarski je dodao da "ukoliko arapski investitor izlicitira veću cenu zakupa od naših poljoprivrednih proizvođača, a ne verujem da će se to desiti, to će onda biti makar tržišna utakmica". 

Na sastanku je zatraženo da predstavnici naše zemlje, koji su učestvovali u sačinjavanju ugovora o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta sa kompanijom iz UAE, dođu u Novi Sad iduće nedelje i da sa poljoprivrednicima razmotre tačke tog ugovora koje oni smatraju spornim. 

"Ministarstvu poljoprivrede biće upućen poziv da “pomogne i omogući” taj sastanak", rekao je Bugarski. 

Učesnici sastanka, održanog u prostorijama Pokrajinske vlade, ne odustaju od zahteva da uslovi za zakupljivanje državnog poljoprivrednog zemljišta budu jednaki za sve, pa i za kompaniju sa kapitalom iz UAE. 

Bugarski je rekao da je od poljoprivrednika iz opština Kula i Bačka Palanka ponovo dobio uveravanja da su za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta davali i do 70.000 dinara za hektar i dodao da “nije tačna teza da je dovoljno 250 evra za zakup hektara obradivog zemljišta” i da se zbog toga tržišna i transparentna utakmica na kojoj bi zemljište bilo licitirano. 

Poljoprivrednik iz Sivca Radomir Božović rekao je da proizvođači traže sastanak sa predstavnicima iz Vlade Srbije, jer “žele da probaju da se dogovore da barem imaju iste uslove na licitaciji državnog zemljišta kao i investitor iz UAE”. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik