GP Krk sve prisutniji na slovenskom tržištu

Bez autora
Aug 27 2014

Krčka tvrtka GP Krk jučer je započela izvođenje radova na projektu rekonstrukcije kupališta Kolezija u Ljubljani vrijednom 9,45 milijuna eura (s PDV-om). Novom poslovnom uspjehu i iskoraku krčkih građevinara koji, osim u našoj zemlji, sve važniju i zapaženiju ulogu već neko vrijeme igraju i na tržištu susjedne nam Slovenije prethodio je natječajni postupak a potom i potpisivanje ugovora s predstavnicima ljubljanske lokalne uprave koja je ujedno i glavni investitor projekta obnove poznatog i popularnog gradskog kupališta, bazenskog kompleksa koji je zbog dotrajalosti, derutnosti i zapuštenosti već neko vrijeme bio izvan funkcije. Rušenje na području spomenutog kupališnog odnosno bazenskog kompleksa već je završeno a krčkim je građevinarima sad povjerena izvedba prve faze obnove Kolezije koja, doznali smo od Josipa Purića, direktora GP Krka, podrazumijeva izgradnju novog vanjskog olimpijskog bazena, vanjskih dječjih bazena ali i niza pratećih objekata i sadržaja poput garaže, skladišnog prostora kao i objekta u kojem bi trebao biti uređen restoran te wellness centar...

Krčka tvrtka GP Krk jučer je započela izvođenje radova na projektu rekonstrukcije kupališta Kolezija u Ljubljani vrijednom 9,45 milijuna eura (s PDV-om).

Novom poslovnom uspjehu i iskoraku krčkih građevinara koji, osim u našoj zemlji, sve važniju i zapaženiju ulogu već neko vrijeme igraju i na tržištu susjedne nam Slovenije prethodio je natječajni postupak a potom i potpisivanje ugovora s predstavnicima ljubljanske lokalne uprave koja je ujedno i glavni investitor projekta obnove poznatog i popularnog gradskog kupališta, bazenskog kompleksa koji je zbog dotrajalosti, derutnosti i zapuštenosti već neko vrijeme bio izvan funkcije, piše Novi list.

Rušenje na području spomenutog kupališnog odnosno bazenskog kompleksa već je završeno a krčkim je građevinarima sad povjerena izvedba prve faze obnove Kolezije koja, doznali smo od Josipa Purića, direktora GP Krka, podrazumijeva izgradnju novog vanjskog olimpijskog bazena, vanjskih dječjih bazena ali i niza pratećih objekata i sadržaja poput garaže, skladišnog prostora kao i objekta u kojem bi trebao biti uređen restoran te wellness centar. 

Kako doznaje Novi list od čelnika krčke kompanije, upravo započeli zahvati trebali bi biti zgotovljeni u desetomjesečnom roku odnosno netom prije početka iduće kupališne sezone. Kupalište »Kolezija« GP Krk će graditi zajedno s svojim slovenskim partnerima, tvrtkama »CBE Inženiring« i »IMP« s kojima je, kao vodeći partner, s nakanom realizacije tog projekta krčki graditeljski gigant oformio poslovnu udrugu. 

GP Krk  posljednjih je mjeseci sve prisutniji na gradilištima diljem Slovenije, što i ne čudi obzirom da su bodulski građevinari kao dio svog strateškom opredjeljenja i prije ulaska naše zemlje u Europsku uniju upravo Sloveniju »markirali« kao jedno od ciljanih tržišta u planovima nastavka poslovne ekspanzije građevinske grupe koja danas zapošljava nešto više od 800 radnika, od kojih 593 u »matičnom« GP Krku. 

Uz netom preuzeto gradilište u Ljubljani, Krčani tako u svojim prekograničnim referencama već imaju upisane i projekte izgradnje kazete za prihvat mulja u Luci Kopar vrijedne 1,6 milijuna eura (u kojem je GP Krk također bio vodeći partner poslovne udruge s partnerima iz Slovenije), potom i 9,4 milijuna eura »tešku« izgradnju obilaznice Ilirske Bistrice (koji je još u tijeku), izradu predgotovljenih elemenata za izgradnju operativne obale u luci Kopar (vrijednu 700 tisuća eura), rekonstrukciju lokalne ceste Šalara – Bošamarin – Grinjan na području Grada Kopra (200 tisuća eura) kao i pola milijuna eura vrijednu sanaciju asfaltnog kolnika na čvoru Unec (za investitora DARS). Upravo je ovih dana u tijeku i žalbeni postupak u natječanoj proceduri 1,1 milijuna eura vrijednog projekta obnove dijela ljubljanskog Letališča Jožeta Pučnika zajedno s izgradnjom 2. faze ceste oko tog kompleksa, i to nakon što su Krčani od investitora izabrani kao najpovoljniji ponuditelji.

– Ukupna vrijednost navedenih radova, kako onih završenih, tako i nezapočetih odnosno onih koji su tijeku je 21,2 milijuna eura bez PDV-a, odnosno 25,86 milijuna eura s PDV-om, ističe Josip Purić dodajući kako je ta tvrtka na sigurnom putu ostvarenja strateškog opredjeljnja svoje Uprave koja se u srednjoročnom razdoblju nada trećinu svoje godišnje realizacije ostvarivati izvan granica Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik