Slovenija odobrila zadnju trasu autoceste prema Macelju

Bez autora
Aug 27 2014

Slovenska tvrtka za autoceste (DARS) dobila je od države građevinsku dozvolu za gradnju dugo odgađane prve etape od 13 kilometara duge trase autoceste Draženci - granični prijelaz Gruškovje-Macelj, a trenutno se procjenjuje da će gradnja potrajati oko 4 godine i biti završena do turističke sezone 2018. "To je zadnji spoj koji nedostaje na štajerskoj autocesti prema Hrvatskoj, a financijska konstrukcija je zatvorena i realna", rekao je u utorak novinarima direktor DARS-a Matjaž Knez. Uskoro bi trebao biti raspisan natječaj za izvođača radova, a računa se da će cijela gradnja stajati oko 250 milijuna eura. Polovicu te svote namjerava osigurati Slovenija, dok će se za ostatak tražiti sredstva iz europskih kohezijskih fondova...

Slovenska tvrtka za autoceste (DARS) dobila je od države građevinsku dozvolu za gradnju dugo odgađane prve etape od 13 kilometara duge trase autoceste Draženci - granični prijelaz Gruškovje-Macelj, a trenutno se procjenjuje da će gradnja potrajati oko 4 godine i biti završena do turističke sezone 2018.

"To je zadnji spoj koji nedostaje na štajerskoj autocesti prema Hrvatskoj, a financijska konstrukcija je zatvorena i realna", rekao je u utorak novinarima direktor DARS-a Matjaž Knez.

Uskoro bi trebao biti raspisan natječaj za izvođača radova, a računa se da će cijela gradnja stajati oko 250 milijuna eura.

Polovicu te svote namjerava osigurati Slovenija, dok će se za ostatak tražiti sredstva iz europskih kohezijskih fondova.

Nakon što se niz godina s gradnjom tog odsjeka odgađalo, što je izazivalo usko grlo na glavnom i najbržem cestovnom potezu prema Hrvatskoj i gužve na Macelju, osobito u turističkoj sezoni, sada se vjeruje da gradnju više ništa ne može zaustaviti, naveli su predstavnici DARS-a na predstavljanju projekta gradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik