Šansa za nove investicije

Bez autora
Aug 28 2014

Delegacija BiH na Međunarodnoj konferencija o zapadnom Balkanu, koja se danas održava u Berlinu predstaviće Evropskoj komisije i privrednoj zajednici u Njemačkoj investicione potencijale BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić. Predstavićemo Evropskoj komisiji i njemačkoj privrednoj zajednici projekte u oblasti energetike, transporta, malih i srednjih preduzeća, te metalske, automobilske i drvne industrije, te poljoprivrede, rekao je Tučić i dodao da će nakon konferencije raditi na sprovođenju zaključaka koji budu doneseni sa ciljem privlačenja investitora u BiH. Na konferenciji o zapadnom Balkanu učestvuje i premijer Srbije, koji je već juče doputovao u Berlin gdje se sastao sa njemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom, od koga je zatražio podršku u sprovođenju projekata obrazovanja i razvoja preduzetništva...

Delegacija BiH na Međunarodnoj konferencija o zapadnom Balkanu, koja se danas održava u Berlinu predstaviće Evropskoj komisije i privrednoj zajednici u Njemačkoj investicione potencijale BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić.

- Predstavićemo Evropskoj komisiji i njemačkoj privrednoj zajednici projekte u oblasti energetike, transporta, malih i srednjih preduzeća, te metalske, automobilske i drvne industrije, te poljoprivrede - rekao je Tučić i dodao da će nakon konferencije raditi na sprovođenju zaključaka koji  budu doneseni sa ciljem privlačenja investitora u BiH.

Na konferenciji o zapadnom Balkanu učestvuje i premijer Srbije, koji je već juče doputovao u Berlin gdje se sastao sa  njemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom, od koga je zatražio podršku u sprovođenju projekata obrazovanja i razvoja preduzetništva.

- Tražimo rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi već u školama bili spremni za posao. Za to nam je neophodna pomoć Nemačke -  rekao je Vučić. 

Delegaciju BiH na konferenciji predvodi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a koji će ovom prilikom u Berlinu održati sastanak i sa Vučićem.

Na konferenciju o zapadnom Balkanu, koju organizuje njemački kancelar Angela Merkel učestvuju premijeri država, ministri spoljnih poslova i ministri za ekonomiju BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik