Cvijanović: "Imeks internacional" da izmiri obaveze

Bez autora
Aug 28 2014

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da od fabrike tekstila "Imeks internacional" u Bileći očekuje da izvrši svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima. Upoznaćemo našeg dosadašnjeg partnera "Imeks internacional" da preduzme sve što je potrebno da tamo na odgovarajući način bude nastavljena proizvodnja. To znači da budu izmirene sve obaveze prema dobavljačima i radnicima, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci. Premijer Srpske je navela da je jedna od varijanti na koji način organizovati proizvodnju u tom preduzeću da se to radi sa eventualno novim partnerom ili u organizaciji samog preduzeća "Nikola Tesla". Cvijanovićeva je dodala da će nakon što Vlada Republike Srpske dobije objašnjenja vidjeti koja je to varijanta...

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da od fabrike tekstila "Imeks internacional" u Bileći očekuje da izvrši svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

"Upoznaćemo našeg dosadašnjeg partnera `Imeks internacional` da preduzme sve što je potrebno da tamo na odgovarajući način bude nastavljena proizvodnja. To znači da budu izmirene sve obaveze prema dobavljačima i radnicima", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Premijer Srpske je navela da je jedna od varijanti na koji način organizovati proizvodnju u tom preduzeću da se to radi sa eventualno novim partnerom ili u organizaciji samog preduzeća "Nikola Tesla".

Cvijanovićeva je dodala da će nakon što Vlada Republike Srpske dobije objašnjenja vidjeti koja je to varijanta.

Ona je napomenula da je Vlada upoznata o cijeloj situaciji, te dodala da  je danas razgovarala sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem, ali ne i sa predstavnicima "Imeks internacionala".

Radnice tekstilne industrije u Bileći već nekoliko dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata i doprinosa za posljednja tri mjeseca. One navode da više ne žele da pregovaraju sa vlasnicom "Imeks internacionala" Milenom Janković već traže pomoć od Vlade Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik