Kotanji hoće da preko Srbije izvozi u Rusiju

Bez autora
Aug 28 2014

Austrijski proizvođač začina Kotanji najavio je da će začine za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji, preneli su mediji u toj zemlji. Austrijski list Kurir piše da 20 odsto prometa koji Kotanji ostvaruje u Rusiji, pre svega mešavine začina i beli luk u prahu potpadaju pod zabranu uvoza, zbog čega će te proizvode za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji. Moramo brzo da reagujemo, za šest do osam nedelja naše skladište u Rusiji će biti prazno. Prodaja u Rusiji, naime, za sada se normalno nastavlja, rekao je Kuriru direktor preduzeća Ervin Kotanji. On je rekao da postoji jako puno preduzeća u Evropskoj uniji koje sada tragaju za slobodnim kapacitetima za pakovanje u Srbiji...

Austrijski proizvođač začina Kotanji najavio je da će začine za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji, preneli su mediji u toj zemlji. 

Austrijski list Kurir piše da 20 odsto prometa koji Kotanji ostvaruje u Rusiji, pre svega mešavine začina i beli luk u prahu potpadaju pod zabranu uvoza, zbog čega će te proizvode za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji.

„Moramo brzo da reagujemo, za šest do osam nedelja naše skladište u Rusiji će biti prazno. Prodaja u Rusiji, naime, za sada se normalno nastavlja“, rekao je Kuriru direktor preduzeća Ervin Kotanji. On je rekao da postoji jako puno preduzeća u Evropskoj uniji koje sada tragaju za slobodnim kapacitetima za pakovanje u Srbiji.

Kotanji je dodao i da postoji prijatan sporedni efekat proizvodnje u Srbiji pošto je izvoz robe iz Srbije u Rusiju oslobođen carine. Rusija je uvela jednogodišnju zabranu uvoza prehrambenih proizvoda iz zemalja EU kao odgovor na sankcije EU zbog krize u Ukrajini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik