Tabaković: Dinar je stabilan, nepotrebno se izaziva panika

Bez autora
Aug 28 2014

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da se nepotrebno izaziva panika jer je dinar stabilan, a da neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS, a državu i građane koštaju.Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo mjenjati režim monetarne politike, ali je saglasna u jednom - ne samo da je nezahvalno već je i vrlo štetno davati bilo kakve prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo, istakla je Jorgovanka Tabaković...

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da se nepotrebno izaziva panika jer je dinar stabilan, a da neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS, a državu i građane koštaju.

"Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo mjenjati režim monetarne politike, ali je saglasna u jednom - ne samo da je nezahvalno već je i vrlo štetno davati bilo kakve prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo", istakla je za "Novosti" Jorgovanka Tabaković.

Ona je rekla: "Tako nešto ne usuđujemo se da prognoziramo ni mi iz NBS , ali se usuđujemo da obećamo da ćemo svom snagom i znanjem nastaviti da održavamo postignutu cenovnu i finansijsku stabilnost".

Guvernerka je naglasila da je Narodna banka Srbije otvorena institucija koja najširu javnost svakodnevno informiše i objašnjava šta, zašto i kako radi, otvorena je za sva novinarska pitanja, pa i sugestije i kritike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik