U najavi novo javno preduzeće „Aerodromi Srbije“

Bez autora
Aug 29 2014

Vlada Srbije planira da osnuje novo javno preduzeće „Srbija aerodromi“, koje će koordinirati radom 25 malih aerodroma širom zemlje, među kojima je i Ečka aerodrom kod Zrenjanina - izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović prilikom jučerašnje posete Zrenjaninu. Ona je razgovarala sa čelnicima grada i o izgradnji kvalitetnog puta prema Beogradu i završetku obilaznice. Najbliže realizaciji je put između Beograda i Zrenjanina, projektna dokumentacija je u pripremi i očekujemo raspisivanje tendera za izdavanje koncesije za ovaj posao. Razgovarali smo i o tome kako da se pomogne završetak obilaznice u Zrenjaninu. Najvažnija tema je ipak povezivanje zrenjaninskog aerodroma sa ostalim centrima u zemlji, a ima ih 25, u jedinstven sistem koji bi omogućio otvaranje kargo centara za zainteresovane ulagače. U tom smislu vrše se pripreme za otvaranje novog javnog preduzeća koje bi koordiniralo radom 25 malih aerodroma - objasnila je Mihajlovićeva...

Vlada Srbije planira da osnuje novo javno preduzeće „Srbija aerodromi“, koje će koordinirati radom 25 malih aerodroma širom zemlje, među kojima je i Ečka aerodrom kod Zrenjanina - izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović prilikom jučerašnje posete Zrenjaninu.

Ona je razgovarala sa čelnicima grada i o izgradnji kvalitetnog puta prema Beogradu i završetku obilaznice.

- Najbliže realizaciji je put između Beograda i Zrenjanina, projektna dokumentacija je u pripremi i očekujemo raspisivanje tendera za izdavanje koncesije za ovaj posao. Razgovarali smo i o tome kako da se pomogne završetak obilaznice u Zrenjaninu. Najvažnija tema je ipak povezivanje zrenjaninskog aerodroma sa ostalim centrima u zemlji, a ima ih 25, u jedinstven sistem koji bi omogućio otvaranje kargo centara za zainteresovane ulagače. U tom smislu vrše se pripreme za otvaranje novog javnog preduzeća koje bi koordiniralo radom 25 malih aerodroma - objasnila je Mihajlovićeva.

Ministarka građevinarstva otvorila je u hali „Medison“, u Karađorđevom parku, 15. Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inocoop 2014“. Sajam su organizovali Regionalna privredna komora, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada. Manifestacija je realizovana u dve celine, jedna je opšti izložbeni deo u kojem nastupaju brojna preduzeća i organizacije iz različitih branši, dok druge deo čini specijalizovani izložbeni segment pod nazivom „Made in Banat“, u kojem će svoje proizvode izlagati proizvođači čiji su proizvodi nosioci brenda „Made in Banat“. „Inocoop“je najposećeniji regionalni sajam u Vojvodini. Na svih dosadašnjih četrnaest sajmova učestvovalo je preko 2.350 izlagača iz zemlje i inostranstva, što ovoj manifestaciji daje i internacionalni karakter. Pod sloganom inovacija, kooperacija i preduzetništva u strukturi sajma dominira proizvodna delatnost sa preko 85 odsto, dok ostatak predstavljaju turističke i uslužne delatnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik