Veća potražnja za ugljem i drvima

Bez autora
Aug 29 2014

Svežija jutra podstakla su i nabavku ogreva. U poređenju sa prethodnim mesecima, na stovarištima kažu da je od prošle sedmice tražnja za ugljem i drvima skočila za trećinu. Zbog poplava nema najtraženijeg i najjeftinijeg kolubarskog uglja a ni Kostolca. Iako je bilo najava poskupljenja, cene ogreva za sada miruju.Mi do sada, ni od jednog rudnika nismo dobili obaveštenje da će doći do pomeranja cena. S obzirom na to da je prošle godine bila blaga zima, da je kupovna moć građana opala, uz jedan stabilan kurs ne očekujemo nikakvo poskupljenje, kaže za šef stovarišta Kopaonik ogrev - Beograd Tomislav Paunović...Kaže da su zalihe prodate, kao i da imaju ugovorene količine sa domaćim rudnicima koji nisu imali problema sa poplavama. "Sa Kovinom, Krekom a dobra je snabdevenost ruskim ugljem iz uvoza", rekao je Paunović.

Svežija jutra podstakla su i nabavku ogreva. U poređenju sa prethodnim mesecima, na stovarištima kažu da je od prošle sedmice tražnja za ugljem i drvima skočila za trećinu.

Zbog poplava nema najtraženijeg i najjeftinijeg kolubarskog uglja a ni Kostolca. Iako je bilo najava poskupljenja, cene ogreva za sada miruju.

"Mi do sada, ni od jednog rudnika nismo dobili obaveštenje da će doći do pomeranja cena. S obzirom na to da je prošle godine bila blaga zima, da je kupovna moć građana opala, uz jedan stabilan kurs ne očekujemo nikakvo poskupljenje", kaže za RTS šef stovarišta Kopaonik ogrev - Beograd Tomislav Paunović.

Kaže da su zalihe prodate, kao i da imaju ugovorene količine sa domaćim rudnicima koji nisu imali problema sa poplavama. "Sa Kovinom, Krekom a dobra je snabdevenost ruskim ugljem iz uvoza", rekao je Paunović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik