APV: U Vojvodini 240 miliona evra investicija

Bez autora
Aug 29 2014

Kroz investicije 15 stranih kompanija i reinvesticije 12 stranih kompanija, koje su započete u 2014.godini , na teritoriji AP Vojvodine će biti uloženo oko 240 miliona evra i otvoreno 4.725 radnih mesta, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. U prvoj polovini godine ugovoreno je još 15 novih investicionih projekata koji će biti realizovani u sledeće tri godine, ukupne vrednosti 157 miliona evra. U periodu januar – jul 2014. godine u Vojvodini su započeti, ili se nalaze u različitim fazama realizacije, od početka gradnje do počinjanja proizvodnje, investicije 15 stranih kompanija. Ukupna vrednost ovih ulaganja iznosi oko 200 miliona evra, a omogućiće otvaranje najmanje 3.450 novih radnih mesta. Iz pokrajinskog sekretarijata ukazuju da će tri investicije biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u Sremskoj Mitrovici, Bečeju,Novom Sadu i Senti...

Kroz investicije 15 stranih kompanija i reinvesticije 12 stranih kompanija, koje su započete u 2014.godini , na teritoriji AP Vojvodine će biti uloženo oko 240 miliona evra i otvoreno 4.725 radnih mesta, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

U prvoj polovini godine, kako se dodaje, ugovoreno još 15 novih investicionih projekata koji će biti realizovani u sledeće tri godine, ukupne vrednosti 157 miliona evra.

"U periodu januar – jul 2014. godine u Vojvodini su započeti, ili se nalaze u različitim fazama realizacije, od početka gradnje do počinjanja proizvodnje, investicije 15 stranih kompanija. Ukupna vrednost ovih ulaganja iznosi oko 200 miliona evra, a omogućiće otvaranje najmanje 3.450 novih radnih mesta", navodi se u saopštenju.

Iz pokrajinskog sekretarijata ukazuju da će tri investicije biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u Sremskoj Mitrovici, Bečeju,Novom Sadu i Senti. A kao najveće investicije navdoe se Cooper standard u Sremskoj Mitrovici, Gordon u Subotici, KWS u Bečeju, Flash SRB u Apatinu, Windvizion u Senti i Bosch Dr Oetker Pećincima.

"U istom periodu su 12 kompanija, koje već posluju na teritoriji Vojvodine započele sa reinvestiranjem, odnosno proširivanjem proizvodnih kapaciteta, ukupne vrednosti preko 41 milion evra i sa planiranih novih 1.275 radnih mesta, što ukazuje na njihovo zadovoljstvo poslovnim ambijentom u Srbiji, odnosno Vojvodini. Dve reinvesticije će biti realizovane u Vršcu i u Sremskoj Mitrovici, a po jedna u Kikindi, Bečeju, Zrenjaninu, Inđiji, Subotici, Adi, Vladimircima i Rumi", ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da je istovremeno 15 stranih kompanija započelo sa realizacijom investicionih projekata na teritoriji Vojvodine i potpisalo ugovor o zakupu zemljišta i objekata ili poslovne memorandume o ulaganju oko 160 miliona evra i otvaranju preko 2.800 radnih mesta u naredne tri godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik