Kurs - od saveznika do neprijatelja

Bez autora
Aug 29 2014

Neto profit najveće kineske avio-kompanije po tržišnoj vrednosti, Er Čajne, pao je u prvom polugodištu za 58 odsto, na 474,4 miliona juana (77 miliona dolara). Pokazatelj je smanjen delimično zbog negativnog kretanja deviznog kursa. Ipak, rezultat je bio bolji od sopstvene prognoze avio-prevoznika, koji je u julu predvideo pad profita od 65 odsto.Er Čajna je u prvom polugodištu izgubila 721 milion juana zbog slabljenja kursa kineske nacionalne valute prema dolaru više od dva odsto, dok je u prvih šest meseci 2013. godine kompanija na račun kursa zaradila 1,1 milijardu juana. Oko 70 odsto duga avio-prevoznika nominovano je u američkim dolarima...

Neto profit najveće kineske avio-kompanije po tržišnoj vrednosti, Er Čajne, pao je u prvom polugodištu za 58 odsto, na 474,4 miliona juana (77 miliona dolara).

Pokazatelj je smanjen delimično zbog negativnog kretanja deviznog kursa, saopštila je kompanija.

Ipak, rezultat je bio bolji od sopstvene prognoze avio-prevoznika, koji je u julu predvideo pad profita od 65 odsto, preneo je Market voč. 

Er Čajna je u prvom polugodištu izgubila 721 milion juana zbog slabljenja kursa kineske nacionalne valute prema dolaru više od dva odsto, dok je u prvih šest meseci 2013. godine kompanija na račun kursa zaradila 1,1 milijardu juana. Oko 70 odsto duga avio-prevoznika nominovano je u američkim dolarima. 

Kompanija je u periodu januar-jun prevezla 40,14 miliona putnika, što je 7,2 odsto više nego u isto vreme prošle godine. Popunjenost letova je smanjena na 80,6, sa 81,1 odsto. 

Akcije Er Čajne oslabile su od početka godine 16 odsto, dok je indeks hongoške berze Hang Seng pao 7,6 odsto u tom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik