Energoinvest teško naplaćuje posao

Bez autora
Aug 29 2014

Bosanskohercegovačka kompanija Energoinvest za 2014. godinu ugovorila je poslove u vrednosti od oko 140 miliona evra. Uprkos problemima s naplatom realizovanih ugovara, u tekućoj godini kompanija će ostvariti dobit, saopšteno je iz te kompanije. Reč je o poslovima u Albaniji, Libiji, Alžiru, Etiopiji, Iraku, Kosovu, Slovačkoj, Srbiji, Makedoniji i drugim regionima i zemljama. U kompaniji ističu da je za buduće poslovanje od velike važnosti to što se nove šanse otvaraju na regionalnom tržištu, u Crnoj Gori i Sloveniji, ali i u Africi.

Bosanskohercegovačka kompanija Energoinvest za 2014. godinu ugovorila je poslove u vrednosti od oko 140 miliona evra.

Uprkos problemima s naplatom realizovanih ugovara, u tekućoj godini kompanija će ostvariti dobit, saopšteno je iz te kompanije.

Reč je o poslovima u Albaniji, Libiji, Alžiru, Etiopiji, Iraku, Kosovu, Slovačkoj, Srbiji, Makedoniji i drugim regionima i zemljama, prenosi portal Klix.ba.

U kompaniji ističu da je za buduće poslovanje od velike važnosti to što se nove šanse otvaraju na regionalnom tržištu, u Crnoj Gori i Sloveniji, ali i u Africi. 

Dodaju da su u Kongu upravo potpisali ugovor u vrednosti od 1,4 miliona evra za izgradnju nacionalne telekomunikacione mreže. Ipak, glavni problem s kojim se ova firma suočava jeste naplata realizovanih ugovora zbog ratnog stanja u Libiji, Siriji i Iraku. 

Između ostalog, u Energoinvestu navode da su u oštroj konkurenciji sa velikim svetskim kompanijama pobedili na tenderu u Alžiru za izgradnju trafostanice jačine 400 kilovata. Reč je o ugovoru vrednom preko 52 miliona evra za projekat po sistemu "ključ u ruke", koji je najveći u novijoj istoriji Energoinvesta. 

U Etiopiji ova kompanija radi na izgradnji dalekovoda snage 230 kilovata za Elektroprivredu Etiopije, a projekat je vredan oko 45 miliona američkih dolara i u završnoj je fazi. 

U Iraku rade projekat izgradnje četiri trafostanice, a ukupna vrednost predmetnog ugovora je nešto manja od 50 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik