Ekonomska klima u Hrvatskoj osjetno poboljšana

Bez autora
Aug 29 2014

Ekonomska je klima u Hrvatskoj osjetno poboljšana u kolovozu dok je u Europskoj uniji u cjelini blago pogoršana, pokazalo je objavljeno istraživanje Europske komisije. Indeks ekonomske klime (ESI) za Hrvatsku koji izrađuje Europska komisija porastao je u kolovozu na 117,2 boda, s revidiranog 112,1 boda koliko je iznosio u prošlom mjesecu. Prvotno je njegova vrijednost procijenjena na 108,1 bod. Najsnažnije je u kolovozu u Hrvatskoj poboljšano povjerenje u industrijskom sektoru čiji je indeks u tekućem mjesecu dosegnuo pet bodova, s minus 1,5 bodova koliko je iznosio u srpnju. Poboljšanje je zabilježeno i među hrvatskim potrošačima, čiji je indeks uvećan na minus 34,6 bodova, s minus 37,4 boda u prethodnom mjesecu...

Ekonomska je klima u Hrvatskoj osjetno poboljšana u kolovozu dok je u Europskoj uniji u cjelini blago pogoršana, pokazalo je objavljeno istraživanje Europske komisije.

Indeks ekonomske klime (ESI) za Hrvatsku koji izrađuje Europska komisija porastao je u kolovozu na 117,2 boda, s revidiranog 112,1 boda koliko je iznosio u prošlom mjesecu. Prvotno je njegova vrijednost procijenjena na 108,1 bod.

Najsnažnije je u kolovozu u Hrvatskoj poboljšano povjerenje u industrijskom sektoru čiji je indeks u tekućem mjesecu dosegnuo pet bodova, s minus 1,5 bodova koliko je iznosio u srpnju. Poboljšanje je zabilježeno i među hrvatskim potrošačima, čiji je indeks uvećan na minus 34,6 bodova, s minus 37,4 boda u prethodnom mjesecu.

U čitavoj EU ekonomska klima u kolovozu je blago pogoršana, pri čemu je ESI na mjesečnoj razini smanjen za 1,2 boda, na 104,6 bodova. Svi promatrani sektori, uz izuzetak graditeljskog, zabilježili su pogoršanje klime u usporedbi s prethodnim mjesecom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik