U Austriji radi više od 14.000 Slovenaca

Bez autora
Aug 31 2014

U Austriji je zaposleno više od 14.000 Slovenaca, pokazuju podaci mariborskog zavoda za zapošljavanje. Najviše ih radi u pograničnim regijama (oko 11 tisuća), a od toga je broja oko 7.000 onih koji se na posao svakoga dana voze u Austriju. Prema ocjenama direktorice mariborskog zavoda za zapošljavanje Mateje Muršak, broj Slovenaca zaposlenih u Austriji u godinu dana se povećao za približno 2.500 osoba. Među najtraženijim zanimanjima u Austriji su stručnjaci s područja informacijske tehnologije, inženjeri strojarstva, mehanike, elektrotehnike i elektronike, poslovi s područja zdravstvene njege, metalci, a i poslovi u građevini, posebno oni u završnim radovima: parketari, polagači pločica, monteri pregradnih stijena, krovopokrivači, fasaderi i monteri klimatskih uređaja, ogrjevnih i vodovodnih instalacija.

U Austriji je zaposleno više od 14.000 Slovenaca, pokazuju podaci mariborskog zavoda za zapošljavanje. 

Najviše ih radi u pograničnim regijama (oko 11 tisuća), a od toga je broja oko 7.000 onih koji se na posao svakoga dana voze u Austriju.

Prema ocjenama direktorice mariborskog zavoda za zapošljavanje Mateje Muršak, broj Slovenaca zaposlenih u Austriji u godinu dana se povećao za približno 2.500 osoba.

Među najtraženijim zanimanjima u Austriji su stručnjaci s područja informacijske tehnologije, inženjeri strojarstva, mehanike, elektrotehnike i elektronike, poslovi s područja zdravstvene njege, metalci, a i poslovi u građevini, posebno oni u završnim radovima: parketari, polagači pločica, monteri pregradnih stijena, krovopokrivači, fasaderi i monteri klimatskih uređaja, ogrjevnih i vodovodnih instalacija. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik