Kad logo izda svoju kompaniju

Bez autora
Aug 31 2014

Poznata kompanija koja proizvodi odeću smatra da će konačno uspeti da podigne prodaju ako iz nove linije izbaci svaku karakteristiku svog loga. Abercrombie & Fitch pre petnaestak godina bio je u vrhuncu svoje slave. Tinejdžeri su ga smatrali šestim najboljim brendom na svetu, a njihova odeća donosila je milijarde dolara. Posebnu senzaciju predstavljala je njihova odeća za surfere. Međutim, danas, s konkurencijom poput H&M i Zare, poznati brend mora da traži nove načine kako da ponovo vrati staru slavu na tržištu. Već deseti put za redom kompanija je objavila pad u kvartalnom periodu, nakon čega su im deonice pale 8.5 odsto. Glavni direktor kompanije Majk Džefris najavio je kako da će u novoj liniji odeće biti uklonjeni natpisi kompanije. U prolećnoj sezoni planiramo da svedemo logo na gotovo ništa, kaže Džefris. Tako će logo, nekad prepoznatljiv detalj koji čini razliku između brendova, očigledno, nakon višegodišnjeg dorađivanja, biti žrtvovan novim prilagođavanjima na tržištu....

Kad logo izda svoju kompanijuPoznata kompanija koja proizvodi odeću smatra da će konačno uspeti da podigne prodaju ako iz nove linije izbaci svaku karakteristiku svog loga.

Abercrombie & Fitch pre petnaestak godina bio je u vrhuncu svoje slave.

Tinejdžeri su ga smatrali šestim najboljim brendom na svetu, a njihova odeća donosila je milijarde dolara.

Posebnu senzaciju predstavljala je njihova odeća za surfere. Međutim, danas, s konkurencijom poput H&M i Zare, poznati brend mora da traži nove načine kako da ponovo vrati staru slavu na tržištu. 

Već deseti put za redom kompanija je objavila pad u kvartalnom periodu, nakon čega su im deonice pale 8.5 odsto. 

Glavni direktor kompanije Majk Džefris najavio je kako da će u novoj liniji odeće biti uklonjeni natpisi kompanije. 

"U prolećnoj sezoni planiramo da svedemo logo na gotovo ništa", kaže Džefris. Tako će logo, nekad prepoznatljiv detalj koji čini razliku između brendova, očigledno, nakon višegodišnjeg dorađivanja, biti žrtvovan novim prilagođavanjima na tržištu. 

Džefris je inače poznat po svojim javnim ispadima i načinu na koji vodi kompaniju. Ranije je bio na meti kritika zbog toga što Abercrombie & Fitch ne proizvodi odeću u XL i XXL veličinama jer Džefris ne želi da gojazni i neprivlačni ljudi nose proizvode njegove kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik