Niš: Elektromotori za ceo svet

Bez autora
Sep 01 2014

Novoizgrađena fabrika honkonške kompanije „Džonson elektrik“, na površini od 10.000 kvadrata u industrijskoj zoni „Sever“ nedaleko od niškog aerodroma, svečano će biti otvorena 12. septembra - potvrdio je juče gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Ova fabrika bi prema planu do kraja 2016. godine trebalo da zaposli najmanje 1.050 radika, a investicija je vredna 20 miliona evra. Do kraja ove godine posao će dobiti oko 250 radnika, među kojima je dosta visokoobrazovanog kadra, a mnogi od njih su već završili obuku u drugim fabrikama „Džonson elektrika“ u Evropi i Kini. Kasnije će se prijem novih radnika vršiti sa širenjem proizvodnje...

Niš: Elektromotori za ceo svetNovoizgrađena fabrika honkonške kompanije „Džonson elektrik“, na površini od 10.000 kvadrata u industrijskoj zoni „Sever“ nedaleko od niškog aerodroma, svečano će biti otvorena 12. septembra - potvrdio je juče gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Ova fabrika bi prema planu do kraja 2016. godine trebalo da zaposli najmanje 1.050 radika, a investicija je vredna 20 miliona evra. Do kraja ove godine posao će dobiti oko 250 radnika, među kojima je dosta visokoobrazovanog kadra, a mnogi od njih su već završili obuku u drugim fabrikama „Džonson elektrika“ u Evropi i Kini. Kasnije će se prijem novih radnika vršiti sa širenjem proizvodnje.

U halama ove fabrike sa najsavremenijom opremom, proizvodiće se elektromotori za automobilsku industriju, a među kupcima su giganti „Volvo“, BMV, „Jaguar“ i gotovo sve najpoznatije svetske kompanije.

Prema Perišićevim rečima, ovo je svakako jedna od najvećih i najznačajnijih investicija u gradu na Nišavi. Lokalna samouprava je za izgradnju fabrike ustupila besplatno građevinsko zemljište, dok je država preko SIEPA svako novootvoreno radno mesto subvencionisala sa po 9.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik