Beogradski aerodrom biće osnova Aerodroma Srbije

Bez autora
Sep 01 2014

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će preduzeće Aerodromi Srbije biti formirano tako što će beogradskom aerodromu biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji. Neće biti formirano novo javno preduzeće jer će se postojećem privrednom društvu Aerodrom "Nikola Tesla" pridodati malih aerodromi, kojih u Srbiji ima 25, rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije. Ona je dodala da je za sada sigurno da će šest aerodroma biti u okviru preduzeća Aerodromi Srbije, a razgovara se i sa ostalima jer su neki civilno-vojni, a neki samo vojni koji se ne koriste...

Beogradski aerodrom biće osnova Aerodroma SrbijeMinistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će preduzeće Aerodromi Srbije biti formirano tako što će beogradskom aerodromu biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji. 

"Neće biti formirano novo javno preduzeće jer će se postojećem privrednom društvu Aerodrom 'Nikola Tesla' pridodati malih aerodromi, kojih u Srbiji ima 25", rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije. Ona je dodala da je za sada sigurno da će šest aerodroma biti u okviru preduzeća Aerodromi Srbije, a razgovara se i sa ostalima jer su neki civilno-vojni, a neki samo vojni koji se ne koriste.

"Sasvim je sigurno da će tu biti aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu", rekla je Mihajlovićeva i naglasila da novi zakon o vazdušnom saobraćaju, o kojem je završena javna rasprava, daje mogućnost da se uz velike aerodrome u Srbiji razvijaju i mali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik