Kolubara zbog poplava šest miliona tona u minusu

Bez autora
Sep 01 2014

Rudarski basen Kolubara je danas saopštio da je, posle ogromne štete koju su na njegovim površinskim kopovima u maju ostavile poplave, urađen rebalans planova proizvodnje, pa je, umesto 30,4 miliona tona uglja, predviđeno da se proizvede 24,6 miliona tona lignita. Na potopljenom kopu Tamnava - Zapadno polje, koji je prethodnih nekoliko godina nosilac proizvodnje u Kolubari, do maja je bilo proizvedeno gotovo 5,7 miliona tona uglja, ali će proizvodnja najverovatnije ostati na toj količini. Bilo je predviđeno da na tom kopu bude proizvedeno više od 14,3 miliona tona uglja. Taj nedostatak je znatno ublažen dobrom analizom, dodatnim sagledavanjem alternativnih mogućnosti i promenom proizvodne problematike i organizacije posla na kopovima Polje D i Polje B, pa je manjak od skoro devet miliona tona na nivou cele Kolubare ublažen na blizu šest miliona, navodi se u saopštenju.

Kolubara zbog poplava šest miliona tona u minusuRudarski basen Kolubara je danas saopštio da je, posle ogromne štete koju su na njegovim površinskim kopovima u maju ostavile poplave, urađen rebalans planova proizvodnje, pa je, umesto 30,4 miliona tona uglja, predviđeno da se proizvede 24,6 miliona tona lignita.

Na potopljenom kopu Tamnava - Zapadno polje, koji je prethodnih nekoliko godina nosilac proizvodnje u Kolubari, do maja je bilo proizvedeno gotovo 5,7 miliona tona uglja, ali će proizvodnja najverovatnije ostati na toj količini.

Bilo je predviđeno da na tom kopu bude proizvedeno više od 14,3 miliona tona uglja. 

Taj nedostatak je znatno ublažen dobrom analizom, dodatnim sagledavanjem alternativnih mogućnosti i promenom proizvodne problematike i organizacije posla na kopovima Polje D i Polje B, pa je manjak od skoro devet miliona tona na nivou cele Kolubare ublažen na blizu šest miliona, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik