Više blokiranih kompanija

Bez autora
Sep 01 2014

Centralna banka Crne Gore objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem je 38 kompanija više nego na prošlom. Broj blokiranih preduzeća povećan je deseti mjesec uzastopno. Na novom spisku nalazi se skoro 2,95 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata Poreske uprave i CBCG. Objavljivanje podataka počelo je u julu 2012. godine. Većina kompanija sa najnovijeg spiska povećala je dugovanja u odnosu na prethodni. Dužnike je do prošlog mjeseca predvodila kompanija Zavala invest, sa dugom od 41,27 miliona eura. Te kompanije nije bilo na avgustovskom spisku jer su, zbog uvođenja stečaja, povučeni nalozi blokade.

Više blokiranih kompanijaCentralna banka Crne Gore objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem je 38 kompanija više nego na prošlom. Broj blokiranih preduzeća povećan je deseti mjesec uzastopno.

Na novom spisku nalazi se skoro 2,95 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata Poreske uprave i CBCG.

Objavljivanje podataka počelo je u julu 2012. godine. Većina kompanija sa najnovijeg spiska povećala je dugovanja u odnosu na prethodni.

Dužnike je do prošlog mjeseca predvodila kompanija Zavala invest, sa dugom od 41,27 miliona eura. Te kompanije nije bilo na avgustovskom spisku jer su, zbog uvođenja stečaja, povučeni nalozi blokade.

Prema novom spisku, najzaduženija kompanija je Vektra Boka biznismena Dragana Brkovića koja je povećala dug sa 8,39 miliona na 9,51 miliona eura.

Slobšar&Cok, čija blokada traje četiri godine i tri mjeseca, duguje 9,03 miliona eura. Račun budvanskog preduzeća Maestral inženjering blokiran je zbog duga koji je, u odnosu na prethodni spisak, blago povećan na 6,92 miliona. Budvanska kompanija je u blokadi pet godina i devet mjeseci.

Podgorički "Radoje Dakić", u blokadi je zbog duga od 6,85 miliona, 13 godina i osam mjeseci. Ave Maria Koljčević blokirana je pet godina i sedam mjeseci, a njen dug iznosi 5,88 miliona eura.

Imena kompanija se na sajtu CBCG, u cilju obezbjeđivanja pune nepristrasnosti, objavljuju po azbučnom redu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik