Dobit HBOR-a 94,7 milijuna kuna

Bez autora
Sep 01 2014

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u prvom je polugodištu ostvarila pozitivan financijski rezultat u iznosu od 94,7 milijuna kuna. Prihodi su iznosili 472,4 milijuna kuna, a rashodi 377,7 milijuna kuna. U tom je razdoblju HBOR odobrio 479 kredita ukupne vrijednosti 2,7 milijardi kuna, od čega se 42% odnosilo na financiranje investicija. Dvije milijarde kuna odobrene su izvoznicima. Kako bi se umanjio trend pada kreditne aktivnosti, 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, produljena je privremena mjere sniženja kamatne stope za investicije u poljoprivredi i ribarstvu, industriji, turizmu, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti do kraja 2014.

Dobit HBOR-a 94,7 milijuna kunaHrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u prvom je polugodištu ostvarila pozitivan financijski rezultat u iznosu od 94,7 milijuna kuna. Prihodi su iznosili 472,4 milijuna kuna, a rashodi 377,7 milijuna kuna.

U tom je razdoblju HBOR odobrio 479 kredita ukupne vrijednosti 2,7 milijardi kuna, od čega se 42% odnosilo na financiranje investicija. Dvije milijarde kuna odobrene su izvoznicima. Kako bi se umanjio trend pada kreditne aktivnosti, 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, produljena je privremena mjere sniženja kamatne stope za investicije u poljoprivredi i ribarstvu, industriji, turizmu, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti do kraja 2014.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik