Udruženje Idea i Općina Centar zajedno u projektuž: Škola poduzetništva za nezaposlene

Bez autora
Sep 01 2014

U saradnji sa Udruženjem Idea, Općina Centar i ove godine organizuje Školu poduzetništva. Projekt je namijenjen edukaciji mladih, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa.Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Udruženje Idea i Općina Centar zajedno u projektuž: Škola poduzetništva za nezaposleneU saradnji sa Udruženjem Idea, Općina Centar i ove godine organizuje Školu poduzetništva. Projekt je namijenjen edukaciji mladih, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa.

Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva će biti organizovana u prostorima Centra za podršku biznisu općine Centar (zgrada Svjetlosti, Trg Muhameda Kantardžića broj 3).

Škola poduzetništva za prvu grupu bit će realizovana od 8. do 10. septembra, a za drugu od 15. do 17. septembra.

Predavanja će biti održana od 9 do 15 sati. Škola se sastoji od dvije faze, edukativni i savjetodavni - konsultantski dio. Edukaciona faza, osim promocije ideje poduzetništva, uključuje i neophodna stručna znanja i vještine potrebne za pokretanje i uspješno vođenje biznisa. Školu vode eksperti sa višegodišnjim iskustvom predavača. Druga faza projekta se odnosi na period nakon završetka edukacijske faze. Centar za podršku biznisu općine Centar i Udruženje Idea će i nakon ovog roka stajati na raspolaganju polaznicima i pomoći im u razvoju njihovih poslovnih ideja. Planirano je da se u proces trodnevne edukacije uključi 40 nezaposlenih ljudi (dvije grupe po 20).

Svi zainteresovani za Školu poduzetništva mogu se prijaviti putem e-maila: biznis@centar.ba ili faxa: 033/551-530033/551-530 i 033/551-531033/551-531. U prijavi zainteresovani trebaju navesti kontakt-telefon ili e-mail i termin za koji apliciraju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik