Veća proizvodnja i nova radna mjesta

Bez autora
Sep 01 2014

Radnici, uprava, saradnici i gosti banjalučke fabrike obuće "Bema" danas su svečano proslavili deset godina rada i postojanja kolektiva u kojem je zaposleno 1.350 radnika. Marinko Umičević, tehnički direktor ove fabrike, kazao je juče kako "Bemu" u narednom periodu očekuju veliki izazovi, ali da i pored toga očekuje da će nadmašiti proizvodnju iz prethodne godine, čime će biti otvorena nova radna mjesta. Podsjetio je kako fabrika državi po pitanju obaveza ne duguje nijednu marku, a za jedan od ciljeva u narednom periodu ima povećanje plate zaposlenima i uvođenje još jedne radne smjene. U prošloj godini ostvarili smo 14 miliona KM izvoza, što je 10 odsto budžeta grada Banjaluke i što nije malo za šiveću iglu, a ove godine se nadam da ćemo to premašiti. Pobijedili smo i na tenderu za cipele koje ćemo praviti našoj policiji, što smatram da je dobro, jer će novac ostati ovdje, a neće ići u Kinu ili Rusiju, kazao je Umičević.

Veća proizvodnja i nova radna mjestaRadnici, uprava, saradnici i gosti banjalučke fabrike obuće "Bema" danas su svečano proslavili deset godina rada i postojanja kolektiva u kojem je zaposleno 1.350 radnika.

Marinko Umičević, tehnički direktor ove fabrike, kazao je juče kako "Bemu" u narednom periodu očekuju veliki izazovi, ali da i pored toga očekuje da će nadmašiti proizvodnju iz prethodne godine, čime će biti otvorena nova radna mjesta.

Podsjetio je kako fabrika državi po pitanju obaveza ne duguje nijednu marku, a za jedan od ciljeva u narednom periodu ima povećanje plate zaposlenima i uvođenje još jedne radne smjene.

"U prošloj godini ostvarili smo 14 miliona KM izvoza, što je 10 odsto budžeta grada Banjaluke i što nije malo za šiveću iglu, a ove godine se nadam da ćemo to premašiti. Pobijedili smo i na tenderu za cipele koje ćemo praviti našoj policiji, što smatram da je dobro, jer će novac ostati ovdje, a neće ići u Kinu ili Rusiju", kazao je Umičević.

Posebno priznanje od "Beme" dobili su Milorad Dodik, predsjednik RS, i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, koji su poručili kako će u narednom periodu učiniti sve da se u ovoj fabrici otvore nova radna mjesta.

"Činjenica da ovdje radi oko 1.300 radnika i da je to veći broj nego što je bio prije rata u Fabrici obuće 'Bosna', govori o samom uspjehu ovog pogona i o naporima koje čine svi radnici sa upravom i vlasnicima. Ovdje je izvršena uspiješna tranzicija i ovo predstavlja dokaz da je moguće biti uspješan u teškim uslovima", kazao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Kazao je kako se traže rješenja za povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih 500 radnika, u šta bi, kako je rekao, novac trebalo da uloži, kako sama fabrika, tako i Republika.

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, kazala je da je "Bema" uspješan kolektiv i privredni subjekat koji, kako državi tako i radnicima izmiruje sve obaveze.

"Ići ćemo u projekat realizacije podsticaja kako bi se u ovoj fabrici zaposlilo nekoliko stotina novih radnika", kazala je ona.

Veselu atmosferu juče je upotpunio i proslavljeni pjevač narodne muzike Miroslav Ilić, kojem su se radnice "Beme" posebno obradovale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik