Počeli da rade javni beležnici

Bez autora
Sep 01 2014

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković posetio je kancelariju javnog beležnika Dragana Radomirovića u Kragujevcu koji je danas počeo sa radom, a već za sutra ima zakazan prijem četiri stranke.Selaković je tom prilikom ponovio da javno beležništvo donosi državi, društvu i građanima viši stepen pravne sigurnosti, mnogo veću efikasnost pravosuđu, ali i značajne uštede. Ukoliko se uporede cene usluga javnih beležnika danas, i cene koje su do juče važile za sudske takse i advokate, primetno je da javno beležništvo donosi uštedu za građane, naglasio je on.

Počeli da rade javni beležniciMinistar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković posetio je kancelariju javnog beležnika Dragana Radomirovića u Kragujevcu koji je danas počeo sa radom, a već za sutra ima zakazan prijem četiri stranke.

Selaković je tom prilikom ponovio da javno beležništvo donosi državi, društvu i građanima viši stepen pravne sigurnosti, mnogo veću efikasnost pravosuđu, ali i značajne uštede.

Ukoliko se uporede cene usluga javnih beležnika danas, i cene koje su do juče važile za sudske takse i advokate, primetno je da javno beležništvo donosi uštedu za građane, naglasio je on.

Ministar je objasnio da javno beležništvo donosi uštedu i državi ukoliko ljudi koji su bili zaposleni u sudovima ili jedinicama lokalne samouprave kao overitelji postanu beležnici, i pređu sa tereta budžeta na teret svoje kancelarije kojom rukovode.

Prema njegovim rečima, javni beležnik je kontrolor zakonitosti pravnog prometa, jer ugovor zaključen u obliku javnobeležničkog zapisa jeste ugovor za koji javni beležnik odgovara i profesionalno, i materijalno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik