Hajneken prodaje svog meksičkog proizvođača limenki

Bez autora
Sep 02 2014

Holandski proizvođač piva Hajneken dogovorio je sa američkom kompanijom Kraun holdings prodaju svoje meksičke filijale za proizvodnju ambalaže i limenki, Empake, za sumu od preko milijardu dolara.Hajneken je potpisao obavezujući ugovor o prodaji meksičke kompanije Empake. Ukupna vrednost tog preduzeća je 1,225 milijardi dolara (933 miliona evra), navodi se u saopštenju holandske kompanije. Ovaj potez je rezultat Hajnekenovih nastojanja da se u potpunosti fokusira na proizvodnju piva, marketing i prodaju svojih pivskih brendova.

Hajneken prodaje svog meksičkog proizvođača limenkiHolandski proizvođač piva Hajneken dogovorio je sa američkom kompanijom Kraun holdings prodaju svoje meksičke filijale za proizvodnju ambalaže i limenki, Empake, za sumu od preko milijardu dolara.

"Hajneken je potpisao obavezujući ugovor o prodaji meksičke kompanije Empake. Ukupna vrednost tog preduzeća je 1,225 milijardi dolara (933 miliona evra)", navodi se u saopštenju holandske kompanije.

Ovaj potez je rezultat Hajnekenovih nastojanja da se u potpunosti fokusira na proizvodnju piva, marketing i prodaju svojih pivskih brendova, prenosi agencija Frans pres.

Zahvaljujući preuzimanju kompanije Femsa Servesa, Hajneken je pre četiri godine postao vlasnik kompanije Empake. Osnovan u 19. veku u Amsterdamu, Hajneken proizvodi i prodaje preko 200 brendova piva i zapošljava 70.000 ljudi širom sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik