Erbasov patent - virtuelna poseta pilotskoj kabini

Bez autora
Sep 02 2014

Kompanija Erbas registrovala je patent za virtuelnu posetu pilotskoj kabini. Novi sistem će biti na raspolaganju putnicima preko uređaja za zabavu na njihovim sedištima i prenosiće im sliku putem kamera postavljenih u pilotskoj kabini.Putnici će, takođe, moći da vide i podatke o letu, avionu i instrumentima. Sistem bi, kako prenosi regionalni portal seebiz, trebalo da zameni popularne posete pilotskim kabinama koje su u međunarodnom saobraćaju zabranjene nakon napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Erbasov patent - virtuelna poseta pilotskoj kabiniKompanija Erbas registrovala je patent za virtuelnu posetu pilotskoj kabini.

Novi sistem će biti na raspolaganju putnicima preko uređaja za zabavu na njihovim sedištima i prenosiće im sliku putem kamera postavljenih u pilotskoj kabini, piše časopis Swiss Aero Telegraph.

Putnici će, takođe, moći da vide i podatke o letu, avionu i instrumentima.

Sistem bi, kako prenosi regionalni portal seebiz, trebalo da zameni popularne posete pilotskim kabinama koje su u međunarodnom saobraćaju zabranjene nakon napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Kako se dodaje, još nije poznato kada će sistem biti stavljen u upotrebu.

Erbas godišnje registruje stotinjak patenata, kao rezultat raznih ideja vezanih uz gradnju i opremu letelica, ali nema podataka o tome koliko tih patenata zaživi i u praksi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik