Chakrabarti: EBRD očekuje brže reforme i privatizaciju u Sloveniji

Bez autora
Sep 02 2014

Nova slovenska vlada koju će formirati novi premijer Miro Cerar trebala bi nastaviti s privatizacijom i reformama koje je započela prijašnja vlada, ali odlučnijim tempom jer ima veću potporu nego vlada koja je na odlasku, izjavio je u utorak u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti. Nova vladina ekipa želi promjenu političke kulture, ali isto tako zna da mora nastaviti s ekonomskom politikom ranije vlade i da ne smije zaustaviti započete procese, kazao je Chakrabarti, koji sudjeluje na bledskom strateškom forumu. Dodao je da nova vlada ima daleko veću javnu potporu od prijašnje pa će reforme moći provoditi brže, te da je u tom smislu dobio pozitivan dojam iz razgovora s novim premijerom i predstavnicima ministarstva financija.

Chakrabarti: EBRD očekuje brže reforme i privatizaciju u SlovenijiNova slovenska vlada koju će formirati novi premijer Miro Cerar trebala bi nastaviti s privatizacijom i reformama koje je započela prijašnja vlada, ali odlučnijim tempom jer ima veću potporu nego vlada koja je na odlasku, izjavio je u utorak u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti.

"Nova vladina ekipa želi promjenu političke kulture, ali isto tako zna da mora nastaviti s ekonomskom politikom ranije vlade i da ne smije zaustaviti započete procese", kazao je Chakrabarti, koji sudjeluje na bledskom strateškom forumu.

Dodao je da nova vlada ima daleko veću javnu potporu od prijašnje pa će reforme moći provoditi brže, te da je u tom smislu dobio pozitivan dojam iz razgovora s novim premijerom i predstavnicima ministarstva financija.

"Privatizaciju sada treba i provesti. Nadam se da će u iduće dvije godine biti izvedeno više privatizacijskih postupaka u gospodarstvu i bankarskom sektoru. Nadam se da će uz EBRD zato doći u Sloveniju i drugi koji su spremni pomoći", rekao je Chakrabarti.

Dodao je da postoji više projekata koje je EBRD spremna financijski poduprijeti kako bi se u Sloveniji promijenio dosadašnji poslovni model te da je EBRD zainteresirana za projekte u kojima bi Slovenija sudjelovala u zajedničkim investicijama u regiji i sjevernoj Africi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik