Cimos: Plan financijskog restrukturiranja nije završen u roku

Bez autora
Sep 02 2014

Predviđanja da Cimos u zakonskom roku neće uspjeti pripremiti plan za financijsko restrukturiranje, obistinila su se. Zato je društvo od koparskog Okružnog suda zatražilo produženje za dva mjeseca roka za izradu plana oporavka. Kašnjenje u Cimosu opravdavaju činjenicom da zbog složenosti postupka prisilnog poravananja nisu uspjeli provesti sve potrebne aktivnosti i dobiti sve dokumente. Prijedlog Cimosa je sud je potvrdio, a o njemu će se morati suglasiti i odbor vjerovnika - odvojeni vjerovnici, koji imaju osigurana potraživanja, i obični vjerovnici. Odbor vjerovnika će odlučiti o obnovi mandata privremenom predsjedniku Uprave Janezu Gradišku za četiri mjeseca. Nakon dva mjeseca, otkad su s izuzetkom dugogodišnjeg člana Nadzornog odbora Antona Ocvirka ostavku dali svi supervizori s Vojkom Antončičem na čelu, tvrtka je konačno sudu predložila dva nadzornika. To su Gnauert Walter i Peter Stehlej.

Cimos: Plan financijskog restrukturiranja nije završen u rokuPredviđanja da Cimos u zakonskom roku neće uspjeti pripremiti plan za financijsko restrukturiranje, obistinila su se. Zato je društvo od koparskog Okružnog suda zatražilo produženje za dva mjeseca roka za izradu plana oporavka, piše ljubljanski Dnevnik.

Kašnjenje u Cimosu opravdavaju činjenicom da zbog složenosti postupka prisilnog poravananja nisu uspjeli provesti sve potrebne aktivnosti i dobiti sve dokumente. Prijedlog Cimosa je sud je potvrdio, a o njemu će se morati suglasiti i odbor vjerovnika - odvojeni vjerovnici, koji imaju osigurana potraživanja, i obični vjerovnici.

Odbor vjerovnika će odlučiti o obnovi mandata privremenom predsjedniku Uprave Janezu Gradišku za četiri mjeseca. Nakon dva mjeseca, otkad su s izuzetkom dugogodišnjeg člana Nadzornog odbora Antona Ocvirka ostavku dali svi supervizori s Vojkom Antončičem na čelu, tvrtka je konačno sudu predložila dva nadzornika. To su Gnauert Walter i Peter Stehlej. Gnauert ima veliko iskustvo u automobilskoj industriji, gdje je bio i član upravnog odbora Porschea, odgovoran za financije. Zajedno sa Stehlejem dijeli članstvo u Nadzornom odboru njemačke tvrtke Edsch, koja poput Cimosa opskrbljuje automobilsku industriju.

Još uvijek nije poznato kako u Cimosu namjeravaju platiti obaveze dobavljačima.

Prije desetak dana, kada je rok prošao, na prijedlog društva nije pristalo dovoljno povjerilaca, koji imaju ukupno najmanje 90 posto potraživanja. Dok je na početku prisilne nagodbe najavljivan otpis 20 do 30 posto imovine, sada bi dobavljači, kojima Cimos duguje oko 90 milioona eura, trebali otpisati 45 posto potraživanja. U Cimosa su jučer objasnili da je rok istekao, ali "proces prikupljanja saglasnosti još nije zatvoren ili sklopljen."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik