"Rada" izašla iz stečaja

Bez autora
Sep 02 2014

Fabrika mineralne vode Bjelasica Rada, nakon sedam godina, rješenjem bjelopoljskog Privrednog suda izašla je iz stečaja, saopštila je izvršni direktor kompanije Tamara Lakićević. Ona je kazala da je stečaj bio na snazi pet godina, a da je zatim potrajao još dvije na osnovu dopune plana reorganizacije. Fabrika čije je sjedište u bjelopoljskom naselju Nedakuse trenutno zapošljava 65 radnika, koji rade na flaširanju vode u nekoliko vrsta pakovanja. Zaključno sa posljednjim danom avgusta završen je višegodišnji stečaj, tako da u ovom trenutku imamo dug od oko 1,5 miliona eura prema državi, za koncesije, doprinose i poreze. Nakon što smo konačno izašli iz stečaja očekujemo pomoć države, kako bismo na najbolji mogući način krenuli da osvojimo naše, ali i strana tržišta, saopštila je Lakićević.

"Rada" izašla iz stečajaFabrika mineralne vode Bjelasica Rada, nakon sedam godina, rješenjem bjelopoljskog Privrednog suda izašla je iz stečaja, saopštila je izvršni direktor kompanije Tamara Lakićević.

Ona je kazala da je stečaj bio na snazi pet godina, a da je zatim potrajao još dvije na osnovu dopune plana reorganizacije. Fabrika čije je sjedište u bjelopoljskom naselju Nedakuse trenutno zapošljava 65 radnika, koji rade na flaširanju vode u nekoliko vrsta pakovanja.

"Zaključno sa posljednjim danom avgusta završen je višegodišnji stečaj, tako da u ovom trenutku imamo dug od oko 1,5 miliona eura prema državi, za koncesije, doprinose i poreze. Nakon što smo konačno izašli iz stečaja očekujemo pomoć države, kako bismo na najbolji mogući način krenuli da osvojimo naše, ali i strana tržišta", saopštila je Lakićević za Dan.

Prema njenim riječima, u kompaniji očekuju kompenzaciju sa državom na ime objekta koji se nalazi u naselju Nikoljac. Taj objekat je procijenjen na oko 400 hiljada eura, što bi bilo dovoljno da se riješe dugovanja prema Fondu penzijskog invalidskog osiguranja (PIO) i isplati otpremnina za 15 zaposlenih koji iščekuju raskid radnog odnosa.

Lakićević je navela da će nakon izlaska iz stečaja aplicirati kod Investiciono-razvojnog fonda (IRF) za kredit koji je potreban kako bi kompanija reprogramirala ranija zaduženja i modernizovala proizvodnju.

Rada, kako je rekla Lakićević, ima stabilnu prodaju na crnogorskom tržištu od pet miliona litara mineralne vode na godišnjem nivou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik