Saponia: Prodaja u osam mjeseci veća 4%

Bez autora
Sep 02 2014

U prvih osam mjeseci ove godine Saponia d.d. Osijek ostvarila je prodaju svojih proizvoda vrijednu 462 milijuna kuna, što je u odnosu na 444 milijuna kuna ostvarene realizacije u istom prošlogodišnjem razdoblju, povećanje od četiri posto. Prema riječima Damira Skendera, predsjednika Uprave Saponije d.d., na hrvatskom tržištu pritom je ostvaren rast od tri posto, dok je u izvozu ostvaren rast od 4,8 posto. Od 15 Saponijinih izvoznih zemalja u koje ta tvrtka posljednih godina izvozi više od 50 posto proizvodnje, vrijednosno najveći izvoz ostvaren je na tržištima Bosne i Hercegovine te Srbije. Takvi rezultati čak su i nešto bolji od planiranih iznosa i s njima smo vrlo zadovoljni, poglavito nakon visokog ostvarenog rasta prodaje prošle godine, veli Skender.

Saponia: Prodaja u osam mjeseci veća 4%U prvih osam mjeseci ove godine Saponia d.d. Osijek ostvarila je prodaju svojih proizvoda vrijednu 462 milijuna kuna, što je u odnosu na 444 milijuna kuna ostvarene realizacije u istom prošlogodišnjem razdoblju, povećanje od četiri posto.

Prema riječima Damira Skendera, predsjednika Uprave Saponije d.d., na hrvatskom tržištu pritom je ostvaren rast od tri posto, dok je u izvozu ostvaren rast od 4,8 posto. Od 15 Saponijinih izvoznih zemalja u koje ta tvrtka posljednih godina izvozi više od 50 posto proizvodnje, vrijednosno najveći izvoz ostvaren je na tržištima Bosne i Hercegovine te Srbije.

- Takvi rezultati čak su i nešto bolji od planiranih iznosa i s njima smo vrlo zadovoljni, poglavito nakon visokog ostvarenog rasta prodaje prošle godine - veli Skender.

Pritom ne skriva zadovoljstvo što su ostvarili i planirani rast prodaje tijekom ljetnih mjeseci na hrvatskom turističkom tržištu, iako je ono imalo “srpanjsku rupu” kad je riječ o broju dolazaka i noćenja turista.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik