Vlada Italije oslobodila Srbiju plaćanja zakupa za izložbu EKSPO 2015

Bez autora
Sep 02 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić dobio je obaveštenje od ambasadora Italije u Srbiji Đuzepea Manca da je Vlada Italije oslobodila Srbiju plaćanja zakupa paviljona za izložbu EKSPO 2015 u Milanu u iznosu od 500 hiljada evra.Ambasador Manco je naglasio da Italija, imajući u vidu poplave koje su pogodile Srbiju, želi da na ovaj način doprinese ekonomskom oporavku i obnovi zemlje. EKSPO je najveća svetska izložba, na kojoj će Srbija učestvovati po drugi put, a u Milanu sledeće godine će se predstaviti pod sloganom „Okusi hranu, oseti život“.

Vlada Italije oslobodila Srbiju plaćanja zakupa za izložbu EKSPO 2015Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić dobio je obaveštenje od ambasadora Italije u Srbiji Đuzepea Manca da je Vlada Italije oslobodila Srbiju plaćanja zakupa paviljona za izložbu EKSPO 2015 u Milanu u iznosu od 500 hiljada evra.

Ambasador Manco je naglasio da Italija, imajući u vidu poplave koje su pogodile Srbiju, želi da na ovaj način doprinese ekonomskom oporavku i obnovi zemlje.

EKSPO je najveća svetska izložba, na kojoj će Srbija učestvovati po drugi put, a u Milanu sledeće godine će se predstaviti pod sloganom „Okusi hranu, oseti život“.

Nastup naše zemlje na toj svetskoj manifestaciji trebalo bi da na adekvatan način predstavi prirodne i privredne resurse i potencijale za rast, sa naglaskom na poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, a posebno na organskoj proizvodnji.

Istovremeno, to će biti moderna prezentacija Srbije kao države sa velikim kulturno-istorijskim nasleđem, a srpski paviljon nalaziće se na izložbi u okviru Bio-Mediteran klastera.

Ljajić je iskazao zahvalnost na velikoj pomoći koju je Vlada Italije na ovaj način pružila Srbiji, zahvaljujući kojoj će naša zemlja moći da se na najbolji način predstavi na toj manifestaciji, na kojoj će učestvovati 144 države, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik