Dividendu dijeli samo deset firmi

Bez autora
Sep 03 2014

Samo deset preduzeća čijim akcijama se trguje na Banjalučkoj berzi isplatilo je ove godine dividendu akcionarima, a njen ukupni iznos je 139,8 miliona maraka. Broj preduzeća koja su ove godine isplatila dividendu smanjen je u odnosu na prošlu, kada je novac akcionarima isplatilo 16 firmi.Dividendu iz dobiti u 2013. u ovoj godini isplatili su "Telekom Srpske", NLB Razvojna banka, "Granje osiguranje", osiguravajuće društvo "Aura" i Nova banka iz Banjaluke, "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada, "Hidroelektrane na Trebišnjici" iz Trebinja, "Nešković osiguranje" i "Napredak" iz Bijeljine, te "TGT" iz Laktaša.

Dividendu dijeli samo deset firmiSamo deset preduzeća čijim akcijama se trguje na Banjalučkoj berzi isplatilo je ove godine dividendu akcionarima, a njen ukupni iznos je 139,8 miliona maraka.

Broj preduzeća koja su ove godine isplatila dividendu smanjen je u odnosu na prošlu, kada je novac akcionarima isplatilo 16 firmi.

Dividendu iz dobiti u 2013. u ovoj godini isplatili su "Telekom Srpske", NLB Razvojna banka, "Granje osiguranje", osiguravajuće društvo "Aura" i Nova banka iz Banjaluke, "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada, "Hidroelektrane na Trebišnjici" iz Trebinja, "Nešković osiguranje" i "Napredak" iz Bijeljine, te "TGT" iz Laktaša. U Banjalučkoj berzi su pojasnili da je Nova banka isplatila dividendu u novim akcijama.

- Najveću dividendu ove godine iz dobiti ostvarene u 2013. godini isplatio je "Telekom Srpske", u iznosu od 100,3 miliona KM. Isplaćena dividenda po akciji je 0,20 KM, što je akcionarima donijelo prinos po osnovu dividende od 12 do 13 odsto - istakli su u Banjalučkoj berzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik