Počeli radovi na izgradnji mini-elektrane Medna

Bez autora
Sep 04 2014

Austrijska energetska grupacija "Kelag" i slovenačka firma "Interenergo" danas su u Donjim Vrbljanima, na rijeci Sani, kod Mrkonjić Grada, ozvaničile početak radova na izgradnji mini-hidroelektrane Medna. Start radova na ovoj investiciji, čija ukupna vrijednost će iznositi 20 miliona evra, su otkrivanjem građevinske table ozvaničili Anton Papež, direktor kompanije "Interenergo", i Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS. Papež je ovom prilikom precizirao da će snaga MH Medna iznosti 4,9 megavata, te da bi prema trenutnom planu ovaj hidroenergetski projekat trebalo da bude okončan u roku od dvije godine. Medna će na godišnjem nivou proizvoditi 21 gigavat-sat električne energije, što je dovoljno da se strujom snabdije više od 6.000 domaćinstava, istakao je Papež.

Počeli radovi na izgradnji mini-elektrane MednaAustrijska energetska grupacija "Kelag" i slovenačka firma "Interenergo" danas su u Donjim Vrbljanima, na rijeci Sani, kod Mrkonjić Grada, ozvaničile početak radova na izgradnji mini-hidroelektrane Medna.

Start radova na ovoj investiciji, čija ukupna vrijednost će iznositi 20 miliona evra, su otkrivanjem građevinske table ozvaničili Anton Papež, direktor kompanije "Interenergo", i Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

Papež je ovom prilikom precizirao da će snaga MH Medna iznosti 4,9 megavata, te da bi prema trenutnom planu ovaj hidroenergetski projekat trebalo da bude okončan u roku od dvije godine.

"Medna će na godišnjem nivou proizvoditi 21 gigavat-sat električne energije, što je dovoljno da se strujom snabdije više od 6.000 domaćinstava", istakao je Papež.

"Kelag" i "Interenergo", kao glavni investitori u ovaj projekat, su već dosad za otkup zemljišta i pripremne radova na projektu uložili milion KM.

Kovačević je ovom prilikom istakao da je nova "Kelagova" investicija dokaz da je RS izvrsna destinacija za ulaganje.

"Ovo je projekt od velikog značaja za Mrkonjić Grad i ovu regiju, a od posebnog značaja je to što će na radovima biti angažovana domaća radna snaga", kazao je on.

Izvođač radova na izgradnji MHE Medna će graditi domaća firma "Eneta".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik