Intesa Sanpaolo biće partner Hubei Poweru u gradnji Drugog bloka TE Pljevlja

Bez autora
Sep 07 2014

Vodeća italijanska bankarska grupa Intesa Sanpaolo biće partner kineskoj kompaniji Hubei Power China u gradnji Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja ukoliko ova kompanija pobijedi na konkursu za izgradnju ovog najvažnijeg elektroenergetskog objekta u Crnoj Gori. Intesa Sanpaolo je protekle nedjelje poslala pismo podrške za ponudu Hubei-a Ministarstvu finansija i Elektroprivredi Crne Gore EPCG. U pismu se navodi da ova bankarska grupacija želi da finansira ponudu Hubei-a koju podržava i najveća kineska banka ICBC. Ove dvije velike svjetske banke nude zajedničko finansiranje da bi se smanjio rizik finansiranja i ubrzao ovaj, za Crnu Goru, strateški važan posao, saznaje Pvportal iz izvora bliskih kompaniji Hubei power China.

Intesa Sanpaolo biće partner Hubei Poweru u gradnji Drugog bloka TE PljevljaVodeća italijanska bankarska grupa Intesa Sanpaolo biće partner kineskoj kompaniji Hubei Power China u gradnji Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja ukoliko ova kompanija pobijedi na konkursu za izgradnju ovog najvažnijeg elektroenergetskog objekta u Crnoj Gori.

Intesa Sanpaolo je protekle nedjelje poslala pismo podrške za ponudu Hubei-a Ministarstvu finansija i Elektroprivredi Crne Gore EPCG. U pismu se navodi da ova bankarska grupacija želi da finansira ponudu Hubei-a koju podržava i najveća kineska banka ICBC.

Ove dvije velike svjetske banke nude zajedničko finansiranje da bi se smanjio rizik finansiranja i ubrzao ovaj, za Crnu Goru, strateški važan posao, saznaje Pvportal iz izvora bliskih kompaniji Hubei power China.

O Drugom bloku TE Pljevlja govorilo se i prilikom nedavne posjete predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića Kini i tom prilikom kineska Vlada je podržala svoje investitore koji su zainteresovani za gradnju Drugog bloka TE.

Treba napomenuti da je kompanija Hubei Power China dala najpovoljniju ponudu za izgradnju Drugog bloka TE Pljevlja u iznosu od 269 miliona eura, a u najužoj konkurenciji ostali su još i kineski CMEC i češka Škoda Praha.

Wuhan je jedan o najvecih i najrazvijenijih gradova u Kini koji ima preko 10 miliona stanovnika.Budžet ovog grada iznos ipreko 100 milijardi USD (20 puta veći od Crne Gore). Preko 20 milijardi USD je spoljnotrgovinska razmjena grada. Smatra se najobrazovanijim gradom jer je istovremeno i najveći univerzitetski centar Kine sa preko 60 univerziteta.

Kako saznaje Pvportal, predstavnici grada Wuhana planiraju da dođu krajem oktobra u Crnu Goru i posjete i Pljevlja.

Ta posjeta Crnoj Gori i Pljevljima biće prilika za ramatranje ozbiljne ekomonske, obrazovne, kulturne, sportske i svake druge saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik