Misija MMF-a od 10. do 19. septembra u BiH

Bez autora
Sep 07 2014

Misija MMF-a koju predvodi Ron van Rooden posjetit će Bosnu i Hercegovinu u periodu od 10. do 19. septembra ove godine kako bi obavila razgovore u okviru osmog pregleda po stand-by aranžmanu (SBA), izjavio je danas u Sarajevu rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini Ruben Atoyan. Izvršni direktori MMF-a su 26. septembra 2012. godine odobrili zahtjev Bosne i Hercegovine u pogledu dvogodišnjeg SBA. Kombinovani šesti i sedmi pregledi su zaključeni 30. juna ove godine, kada je također odobreno uvećanje SBA za 84.55 miliona SDR-ova (oko 95.7 miliona eura) kako bi zemlja ispunila urgentne potrebe platnog bilansa izazvane strašnim poplavama koje su pogodile BiH u maju ove godine.

Misija MMF-a od 10. do 19. septembra u BiHMisija MMF-a koju predvodi Ron van Rooden posjetit će Bosnu i Hercegovinu u periodu od 10. do 19. septembra ove godine kako bi obavila razgovore u okviru osmog pregleda po stand-by aranžmanu (SBA) - izjavio je danas u Sarajevu rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini Ruben Atoyan.

Izvršni direktori MMF-a su 26. septembra 2012. godine odobrili zahtjev Bosne i Hercegovine u pogledu dvogodišnjeg SBA.

Kombinovani šesti i sedmi pregledi su zaključeni 30. juna ove godine, kada je također odobreno uvećanje SBA za 84.55 miliona SDR-ova (oko 95.7 miliona eura) kako bi zemlja ispunila urgentne potrebe platnog bilansa izazvane strašnim poplavama koje su pogodile BiH u maju ove godine.

Zaključenje pregleda i uvećanje programa su omogućili doznačavanje iznosa od 169.1 milion SDR-ova (oko 191.4 miliona eura).

Dosad je u okviru programa ukupno doznačeno 422.75 miliona SDR-ova (oko 478.5 miliona eura), saopćeno je iz MMF-a u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik