Nevesinjski pogoni proizveli 1.500 tona prehrambenog asortimana

Bez autora
Sep 08 2014

Nevesinjski pogon "Swissliona" je za svega četiri mjeseca postojanja povećao proizvodnju hrane i pića za 50 odsto, što je ovu donedavno urušenu fabriku dovelo u vrh proizvodnih kolektiva RS, a proizvodnju svakog mjeseca učinilo rekordnom. Direktor nevesinjske Poslovne jedinice "Swissliona" Radoje Nikolić kaže da se od 970 tona različitog prehrambenog asortimana, koji je u maju prvi put izašao sa njihovih linija, ta količina povećala na više od 1.500 tona, što smatra velikim uspjehom. Proizvodeći različite vrste sokova, alkohola, marmelada, kečapa i majoneza na četiri proizvodne linije, zavisno od potraživanja, povećavali smo i proizvodnju, koju bismo na postojećim i eventualno novim trakama mogli još više povećati, ukoliko to tržište bude zahtijevalo, pojašnjava Nikolić.

Nevesinjski pogoni proizveli 1.500 tona prehrambenog asortimanaNevesinjski pogon "Swissliona" je za svega četiri mjeseca postojanja povećao proizvodnju hrane i pića za 50 odsto, što je ovu donedavno urušenu fabriku dovelo u vrh proizvodnih kolektiva RS, a proizvodnju svakog mjeseca učinilo rekordnom.

Direktor nevesinjske Poslovne jedinice "Swissliona" Radoje Nikolić kaže da se od 970 tona različitog prehrambenog asortimana, koji je u maju prvi put izašao sa njihovih linija, ta količina povećala na više od 1.500 tona, što smatra velikim uspjehom.

"Proizvodeći različite vrste sokova, alkohola, marmelada, kečapa i majoneza na četiri proizvodne linije, zavisno od potraživanja, povećavali smo i proizvodnju, koju bismo na postojećim i eventualno novim trakama mogli još više povećati, ukoliko to tržište bude zahtijevalo", pojašnjava Nikolić.

On dodaje da će se, upravo u skladu sa zahtjevima tržišta, ali i u skladu s raspoloživim sirovinama ovoga kraja, na liniji žestokih alkoholnih pića uskoro početi proizvoditi i kajsijevača, baltik votka, rakija lozovača i prepečenica.

Zanimljivo je da, osim na domaće tržište i u zemlje bivše Jugoslavije, nevesinjski proizvodi stižu i do tržišta u Rumuniji, pa čak izvoze i za Kanadu.

"Osim trenutno zaposlenih 65 radnika, koji su prošli specijalnu obuku za rad u prehrambenoj industriji, zajedno sa Distributivnim centrom, koji je takođe u sklopu naše fabrike, do Nove godine planiramo i proširenja kapaciteta i zaposlenja novih radnika, a uskoro ćemo formirati i sopstvenu laboratoriju, za koju već sada edukujemo kadrove", dodaje direktor Nikolić.

Radenko Drašković, direktor investicija "Swissliona", kaže da je u novosagrađenoj hali, koja se u krugu nekadašnjih nevesinjskih pogona "Industrije alata Trebinje" prostire na površini od oko 7.000 kvadrata, planirano i postavljanje novih linija i proširenje asortimana proizvoda.

"Mi smo dosad u dokup zemljišta, adaptaciju prostora i izgradnju novih dijelova fabrike, kao i u nabavku najsavremenije svjetske tehnologije, uložili oko sedam miliona evra, ali se planiraju i nova ulaganja", tvrdi Drašković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik