Nestle otvorio fabriku u Nemačkoj

Bez autora
Sep 08 2014

Vodeći svetski proizvođač prehrambenih proizvoda švajcarska kompanija Nestle otvorila je novu fabriku za proizvodnju instat kafe i čaja u granulama u Nemačkoj. Izgradnja fabrike u nemačkom gradu Šverin trajala je dve godine a u njoj će biti zaposleno 450 radnika.U fabriku je uloženo 220 miliona evra. U novoj fabrici proizvodiće se instat kafa i čaj u granulama marke Dolče Gusto namenjeni nemačkom, skandinavskom i istočnoervopskom tržištu, navodi se u saopštenju kompanije.

Nestle otvorio fabriku u NemačkojVodeći svetski proizvođač prehrambenih proizvoda švajcarska kompanija Nestle otvorila je novu fabriku za proizvodnju instat kafe i čaja u granulama u Nemačkoj.

Izgradnja fabrike u nemačkom gradu Šverin trajala je dve godine a u njoj će biti zaposleno 450 radnika, preneo je AFP.

U fabriku je uloženo 220 miliona evra.

U novoj fabrici proizvodiće se instat kafa i čaj u granulama marke Dolče Gusto namenjeni nemačkom, skandinavskom i istočnoervopskom tržištu, navodi se u saopštenju kompanije.

Nestle planira otvaranje fabrike u Španiji i Velikoj Britaniji u kojoj će se proizvoditi isti artikli. Otvaranje nove fabrike u Nemačkoj je u okviru programa kompanije o većem zapošljavanju mladih.

Nestle planira da do 2016. otvori 20.000 radnih mesta za mlade, samo u Nemačkoj oko 1.000.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik