Unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji

Bez autora
Sep 09 2014

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Vidosava Džagić izjavila je danas da je osnovni cilj tog ministarstva stvaranje delotvorne državne uprave, koja će biti servis privrede i građana.Džagić je u Kruševcu, na drugom okruglom stolu u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o inspekcijskom nadzoru, koja će trajati do 30. septembra, ukazala na veliki značaj inspekcijskog nadzora na tom planu.

Unapređenje poslovnog ambijenta u SrbijiDržavni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Vidosava Džagić izjavila je danas da je osnovni cilj tog ministarstva stvaranje delotvorne državne uprave, koja će biti servis privrede i građana.

Džagić je u Kruševcu, na drugom okruglom stolu u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o inspekcijskom nadzoru, koja će trajati do 30. septembra, ukazala na veliki značaj inspekcijskog nadzora na tom planu.

Ona je rekla da je ranija praksa bila da se kontrološu i sankcionišu uvek isti ljudi i privredni subjekti, uz napomenu da je trenutno u tom smislu poslovni ambijent za privrednike potpuno nepredvidiv.

Prema njenoj oceni, Srbiji je zbog svih nagomilanih problema potreban zakon koji će se primenjivati i kojim će biti eliminisani negativni elementi u odnosima između privrednika i inspekcija.

Džagić je istakla da je zajednički cilj svih aktera u ovom poslu unapređenje poslovnog ambijenta.

Sve dok traje javna rasprava svi zainteresovani mogu davati svoja mišljenja i sugestije na nacrt ovog zakona i u elektronskoj formi, putem sajta Ministarstva (www.mduls.gov.rs) i na portalu E-uprave (www.euprava.gov.rs)

Skupu u Kruševcu prisustvovali su privrednici i predstavnici opštinskih uprava, najvećim delom iz Rasinskog upravnog okruga, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik